El València i el Mallorca, dos equips a l'alça però amb forats a la caixa

El València i el Mallorca s'enfronten aquest vespre a Mestalla instal·lats en zona europea

Els equips no són el reflex de la greu crisi econòmica en què estan immersos els clubs

El València i el Mallorca semblen dues entitats tallades pel mateix patró. Totes dues estan immerses en una profunda situació econòmica, però després d'anys de més ombres que llums sembla que aquest any els problemes financers no afecten els equips. Almenys de moment, tant l'equip d'Unai Emery com el de Gregorio Manzano, se situen en zona europea. Els valencianistes són quarts a només quatre punts del líder. Els illencs, per la seva banda, són sisens i tenen els llocs de lliga de campions a només quatre punts. Sobre la gespa, tot els va rodat. El Mallorca s'ha fet fort a l'Ono Estadi, on ha guanyat els sis partits que ha jugat. A fora de casa, però, encara no coneix el triomf. El València és més regular que els mallorquinistes i només han perdut un partit aquest curs.

Econòmicament, però, els dos clubs estan instal·lats en una crisi com una casa. A Mestalla han reconegut un deute de més de 550 milions d'euros. Una situació que obligarà el València a renunciar a reforços de luxe superiors als 18 milions d'euros. A València, a més, veuen com el nou estadi que estan alçant no pren forma. Les constructores han aturat les obres esperant diversos pagaments que els deu el club, un deute que ja arriba als 49 milions d'euros.

Al Mallorca, l'expresident Mateu Alemany ha tornat a agafar les regnes de l'entitat fa unes setmanes després que el mateix tècnic de l'equip, Gregorio Manzano, denunciés públicament la situació precària de tots els empleats del club i els jugadors a qui el club ha estat mesos sense pagar. Si les obres interrompudes del nou estadi del València són el reflex de la situació econòmica dels de Mestalla, l'antic estadi del Mallorca, el Lluís Sitjar, pot ser el reflex del problemes financers dels balears.

Les plantilles dels dos equips, però, s'han aïllat i tant el València com el Mallorca han fet una de les millors arrencades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.