EUROPA LEAGUE

El Vila-real de Valverde també reneix a Europa

Els grocs golegen el Lazio i es mantenen igual de vius que l'Athletic i el València

El Werder Bremen, el Galatasaray i el Xakhtar són els tres equips ja classificats

Després de golejar 5-0 el Tenerife i deixar la zona de descens, el Vila-real d'Ernesto Valverde ahir també es va despertar en el seu compromís europeu contra el Lazio, un matx gairebé a cara o creu que va resoldre el conjunt del Madrigal amb una àmplia golejada. Els grocs, en els primers quinze minuts van fer tres gols mitjançant Pires, que en va fer dos, i Cani. L'expulsió en els quatre minuts de Baronio va desestabilitzar els italians, que no van refer-se ni amb l'expulsió del local Gonzalo Rodríguez en el minut 30. Zárate va escurçar distàncies i Rossi va ampliar l'avantatge dels locals i va contribuir a deixar el Vila-real amb vida en l'Europa League. Els de Valverde són segons del grup G amb dos punts d'avantatge respecte al seu rival d'avui i amb quatre menys que el Salzburg.

No tan brillant es va mostrar el València contra l'Slavia de Praga. Els d'Unai Emery, sense Villa sancionat, van aconseguir avançar-se amb dos gols de Joaquín i Maduro, però en l'últim quart d'hora van cedir un empat que té gust de derrota i més tenint en compte que el rival va jugar des del minut 48 amb un jugador menys. El València, a dues jornades del final de la fase de grups, es complica la vida amb aquest punt solitari, ja que és segon però igualat a punts amb el Genoa, el seu perseguidor.

Un gust diferent té el punt que va sumar l'Athletic Club contra el Nacional de Madeira. Els bascos, amb un gol de Joseba Etxeberria de penal a vuit minuts del final van aconseguir contrarestar el gol inicial dels portuguesos, també mitjançant una pena màxima. El punt permet als de Caparrós ser segons a tres punts del líder –el Werder Bremen–, però amb cinc punts de coixí respecte al tercer del seu grup, l'Àustria de Viena, que només té dos punts.

Tres classificats i quatre eliminats.

Amb els resultats d'ahir i a dues jornades per afrontar els setzens de final de l'Europa League, ja hi ha equips matemàticament classificats i eliminats. Ja són a la següent fase el Werder Bremen, el Xakhtar Donetsk i el Galatasaray. Per contra, ja no tenen res a fer en aquesta competició el Partizan de Belgrad, el Levski i el CSKA de Sofia i l'Sturm Graz.