EUROPA LEAGUE

El València pateix però es classifica com a primer

Els d'Emery van suar de valent per aguantar les envestides del Genoa

Villa va dur la tranquil·litat i va assegurar el passi en l'últim minut

El València va aconseguir el passaport per als setzens de final de l'Europa League contra un Genoa que el va exigir molt. El conjunt d'Unai Emery, que en tenia prou amb un empat, va avançar-se amb una gran rematada de cap de Bruno Saltor al límit del descans. El gol ho posava tot a favor, però els genovesos, engrescats per l'empenta de l'afició del Luigi Ferraris, van atacar de valent en la segona meitat. Crespo va empatar cinc minuts després de la represa i els valencianistes estaven a un gol de l'eliminació. Els de Gasperini van imposar el seu ritme i van inclinar el terreny de joc al seu favor. Només al final, el València va poder desplegar-se. Villa va fallar un penal discutible sobre Joaquín a cinc minuts per al final, però no va desaprofitar un regal de la defensa genovesa per assegurar la primera plaça en l'últim minut. El Lilla, que va superar l'Slavia de Praga (2-1), passa com a segon.

Ensopegada del Vila-real.

Els de la Plana Baixa, ja classificats com a segons, van sucumbir contra el Red Bull Salzburg, que ha guanyat tots els partits del grup. Ahir, Huub Stevens va reservar jugadors importants com ara Mark Janko i Alexander Zikler. Ben aviat, però, l'eslovac Dusan Svento va aprofitar una pilota llarga per batre Xavi Oliva, ahir titular a la porteria del Vila-real, amb un toc suau. Els de Valverde, amb homes poc habituals, com Escudero o Pereira, van buscar l'empat, però van estar molt imprecisos en els últims metres.

Lukaku es presenta a Europa.

L'Anderlecht va sorprendre l'Ajax a Amsterdam amb dos gols del davanter Romelu Lukaku, de només 16 anys (1-3). Els belgues es classifiquen com a primers i els holandesos queden relegats a la segona plaça.

També va donar la sorpresa l'Apoel de Tel-Aviv, en robar la primera plaça del grup a l'Hamburg (1-0). El Twente, líder de la lliga holandesa, també va assegurar-se una plaça als setzens tot i empatar a Bucarest contra l'Steaua.

Pendents del sorteig

.
Juntament amb el de la lliga de campions, avui, a partir de la una del migdia, se celebrarà el sorteig que donarà a conèixer els emparellaments de setzens de final de l'Europa League, en el qual s'incorporaran els tercers classificats de la fase de grups de la Champions.

Els trenta-dos equips que queden vius en la competició estaran distribuïts en dos bombos. El primer l'integraran els líders de la fase de grups de l'Europa League i els quatre millors tercers de la Champions, mentre que el segon estarà format pels segons classificats de cada grup de l'Europa League i per la resta de tercers de la lliga de campions. Tanmateix, els equips d'una mateixa lliga no podran quedar emparellats en la mateixa eliminatòria.