Futbol català

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

Vidal congela al CF Mollet UE

Un gol del jugador del CE Manresa quan el partit moria impedeix la victòria de l'equip d'Albert Garcia. El molletans es queden a cinc punts dels bagencs i perden una gran oportunitat de col·locar-se als llocs d'ascens

Feia molt de fred, era vigília de pont i quan va començar el partit faltaven pocs minuts per fer-se fosc. El partit, però, mereixia molt la pena perquè es tractava d'un enfrontament entre rivals directes per a les places que donen lloc a l'ascens a primera catalana: el CF Mollet UE (quart classificat) i el CE Manresa (cinquè classificat). A tots dos equips els separava un punt de diferència, per la qual cosa qui guanyés sortiria enfortit i qui perdés quedaria molt tocat. I va ser el conjunt de Daniel Andreu qui es va endur la victòria, amb un 1-2 en l'últim sospir.

La gent que el va veure va presenciar dos partits diferents en noranta minuts de joc: una primera part molt fluixa, on els porters van ser espectadors de luxe de l'espectacle, i una segona, que va començar igual que la primera però que es va trencar arran del primer gol manresà. Va ser, doncs, el moment de veure dos expulsions i un intercanvi de cops, que va acabar perjudicant els locals.

Primer, sense novetats

El partit començava amb una temperatura gens agradable per jugar a futbol i, a mesura que avançava el primer període, semblava que baixava més. El CF Mollet UE portava, d'alguna manera, l'iniciativa, tenint la possessió de la pilota i jugant en passades curtes, que acabaven en les bandes, però ni Marc Fortuny ni Carlos Macedo tenien sort. Pel que fa al CE Manresa, va patir molt amb el control de l'esfèric degut a la pressió constant de les línies atacants locals (en especial Bauli, que es va partir el pit) i buscava passades llargues per aprofitar la velocitat de Joel, davanter manresà, molt frenat pel central Duran.

A causa de les imprecisions i la falta d'idees en el joc dels dos equips va haver-hi poques ocasions. La més destacada va ser en les botes de Kanté, de l'equip visitant, que des de fora de l'àrea va fer una excel·lent maniobra (retall i xut), que la defensa va enviar a córner. I pel que fa als locals, una falta llençada per Duran després d'una dura entrada per darrere de Moi sobre Bauli (castigada amb cartolina groga) va ser l'oportunitat més convincent, ja que va fregar el pal dret de la porteria defensada per Moreno. Al descans, la puntuació era de 0-0 al marcador electrònic del Germans Gonzalvo, i quan els jugadors se'n van anar cap als vestidors els aficionats van córrer a escalfar-se al bar.

Segona part elèctrica

Començava el segon temps amb un canvi fet per Albert Garcia: Toni entrava pel lateral esquerre Fran. Els primers minuts semblaven una prolongació del que s'havia vist a la primera part i tot just aquesta dinàmica es va trencar al minut 52, quan els visitants es van avançar en la puntuació: un córner al segon pal servit per Uri Dalmau el remata Moi al fons de la xarxa de Marc Bellés i posa el 0-1. A partir d'aquí el partit es va trencar; els bagencs van fer un pas enrere i el Mollet ho va aprofitar per generar ocasions: un contracop frustrat després d'una gran passada de Riki Alcántara a Bauli (63'), un xut creuat des de fora de l'àrea de Fortuny, que se'n va a córner (65'), una gran jugada que remata de forma horrible Chelo (73')... I la més clara, al 73': un xut de Marcos que fa que Moreno el llueixi.

Al minut 74' arriba una jugada clau: una picabaralla entre Moreno i Bauli fa que l'àrbitre els amonesti a tots dos, però el porter del Manresa tenia ja una groga; per tant, veia la segona i era expulsat. Amb un futbolista menys, va arribar la jugada de l'empat: gran passada cap a Bauli que controla l'esfèric, es queda sol amb el porter, cedeix al jove Riki i aquest, a plaer, marca. Amb l'1-1 al marcador el Mollet semblava que remuntaria però, desgraciadament per al club, que presideix Feliu Tura, Fran va ser expulsat al minut 86 i va frenar l'ímpetu local. A les acaballes del partit, una badada de Toni va permetre a Joel robar-li la pilota i, en un dos contra u, aquest va fer una passada a Isaac Vidal, que va culminar en el segon gol visitant (1-2). Els aficionats molletans van emmudir mentre al córner els jugadors de Daniel Andreu celebraven amb força el gol que els donava la victòria.

El CE Manresa acaba la jornada segon, gràcies a la derrota de l'Avià al camp del Tona per idèntic resultat, quedant a quatre punts del líder (el Ripollet), un punt per sobre del Figueres i dos punts per sobre del Mollet que, al seu torn, es queda quart amb 23 punts (empatat a punts amb l'Avià i amb un punt més que el Farners. La pròxima jornada toca viatjar al camp del Canyelles, que es onzè amb 17 punts.

•CF MOLLET UE: Marc Bellés, Alberto, Duran, Cristian, Toni Ruiz, Victor, Riki, Fortuny, Macedo, Chelo i Bauli (també van jugar: Toni G, Marcos i Fran). Entrenador: Albert Garcia.

•CE MANRESA: Moreno, Moha, Moi, Mitch, Mamadou, Eloi, Edgar, Uri Dalmau, Joel, Adri Pérez i Kanté (també van jugar: Juanjo, Sergi López i Isaac Vidal). Daniel Andreu.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Jaime Blanco, estudiant en pràctiques de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.