Futbol català

Un buit doble per omplir

Futbol. 2a divisió A. El Girona declina fer recursos i viatjarà a Alcorcón sense Tébar ni Luso. Tres migcampistes tenen l'oportunitat d'entrar a l'onze, però Chus Herrero també s'hi adapta

Com va passar a principis de lliga amb les lesions (Kitoko, Eloi i Garmendia), les primeres baixes de la temporada per acumulació d'amonestacions també s'han concentrat en el doble pivot. Tébar i Luso, castigats per un arbitratge molt primmirat de López Acera, deixaran un buit doble en la posició de mig centre. El Girona va decidir que no presentarà al·legacions ni cap recurs, i Rubi haurà de buscar un encaix per rellevar la parella que més estabilitat havia donat en el doble pivot, una de les claus del bon rendiment de l'equip. Des que el tècnic va innovar amb la reubicació del lateral aragonès, Luso i Tébar havien encadenat nou partits seguits com a titulars. De fet, el madrileny era un dels que no s'havien perdut ni un minut en la lliga.

Ritchie Kitoko, un dels fitxatges d'aquesta temporada, seria un recanvi natural. El congolès ha anat entrant amb comptagotes (39 minuts repartits en cinc partits) després de superar una lesió. Més presència ha tingut Pere Pons, titular al camp de l'Sporting en la copa, i contra Las Palmas i a Còrdova en la lliga. El jove de Sant Martí Vell no ha jugat més en la lliga des d'aquella irrupció, però està en plena forma, com va demostrar en la copa Catalunya a Llagostera. Amb un perfil similar, és difícil que Rubi opti alhora per aquesta parella.

Eloi Amagat, un altre candidat, té com a handicap que encara no ha tingut minuts des que ha superat la lesió, més enllà de mitja hora a Llagostera. El gironí, que no ha entrat en les dues últimes convocatòries, tampoc no ha jugat específicament en el doble pivot en els tres primers partits de lliga, sinó que ho va fer més avançat.

Un comodí

Rubi té en Chus Herrero una altra bona alternativa, especialment en un camp que exigirà molt de treball defensiu, ofici i poder en el joc aeri. El tècnic ja va utilitzar l'aragonès de doble pivot els últims minuts contra la Ponferradina i permetria fer un lloc en l'onze a Richy, que ja va oferir un bon nivell a Lugo a l'eix de la defensa en un altre partit de molt d'esforç i desgast.

L'últim pivot que ha irromput en el dia a dia de l'equip és el juvenil Albert Vivancos, que des de fa dues setmanes s'entrena a les ordres de Rubi, que el va elogiar a Llagostera, on el va fer debutar. Vivi seria un recanvi natural i té l'oportunitat d'entrar en la convocatòria. El tècnic el coneix bé i el va veure en acció dissabte al camp de la Damm.

9
partits seguits
feia que Marcos Tébar i Luso eren intocables al mig centre

Tébar: ensurt sense conseqüències

El migcampista del Girona Marcos Tébar es va sotmetre ahir a una ressonància magnètica després que acabés la sessió de diumenge amb molèsties a les cervicals. La prova no va revelar cap lesió, només una simple contractura, i el jugador haurà de seguir un tractament amb antiinflamatoris i fisioteràpia. De fet, podria participar avui mateix en l'entrenament, però el fet que diumenge sigui baixa per sanció podria demorar la seva reincorporació al treball de grup. El Girona, que ahir va tenir jornada de descans, reprèn la feina aquest matí amb una sessió a Montilivi, tot i que inicialment estava programada a Jafre. L'equip no marxarà a Madrid fins dissabte. L'únic jugador que continua lesionat és el migcampista Joseba Garmendia, que encara en té per setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.