REGIONAL PREFERENT

Un curs de retrobades

Sis conjunts de la demarcació es veuran les cares a preferent

Els retorns del Camp Clar i del Morell, les novetats destacades

La temporada al grup 2 de regional preferent comença avui amb un Roquetenc-Cambrils (a les sis de la tarda), que és l'únic partit avançat de la jornada. Diumenge ja entraran en acció els altres quatre equips de la demarcació: el Torreforta, el Catllar, el Morell i el Camp Clar. El retorn d'aquests dos darrers conjunts a preferent és una de les principals novetats del curs, ja que els de Pitu Iglesias han militat les últimes vuit temporades en la primera catalana, mentre que el Camp Clar ho ha fet les tres últimes a primera regional. Precisament, l'ascens dels tarragonins permetrà tornar a tenir sis equips de la demarcació a preferent –no passava des de la temporada 2004/05– i també veure el derbi amb el Torreforta. El que és un dels plats forts de la temporada, i més tenint en compte que els dos equips no havien coincidit mai a preferent, no trigarà gens a arribar, ja que serà en la segona jornada a Camp Clar.

Molts canvis, però no en tots.

Dels sis equips, només tres han decidit mantenir l'entrenador que el curs passat va dirigir la plantilla. Dos d'ells, José Miguel López (Torreforta) i Isaac González (Camp Clar) es van guanyar la renovació a pols, sobretot aquest últim, amb l'ascens. Curiosament, l'altre tècnic que continua és el del Morell, Pitu Iglesias, tot i el descens anunciat molt abans que acabés la lliga. La resta dels conjunts de la categoria han decidit per fer un canvi a la banqueta. Alguns, obligats, com ara el Cambrils, per la marxa de Franc Artiga a l'Amposta i els altres dos, el Roquetenc i el Catllar, per donar un aire nou a l'equip. Els del Tarragonès, fins i tot no sabien a mig estiu quin seria el seu tècnic, ja que tot i que inicialment ho havia de ser Toni Oruj, finalment s'ha apostat per Teo Bertolomé. Mirant més amunt, també hi ha hagut algun relleu en la presidència, com en el Torreforta, en què Manuel Roldán ha donat pas a Luis García. El nou màxim mandatari, per cert, ja es va fer càrrec del deute que tenia el club amb la plantilla, pel que de moment, els problemes econòmics del club tarragoní semblen solucionats.Pel que fa a les plantilles, són pocs els equips que disposen de la majoria del bloc de l'últim curs. El Roquetenc, en què continuen 13 jugadors, i el Torreforta, que té 15 dels mateixos homes de la campanya passada, són els que han fet una aposta més ferma per la continuïtat.
Traspassos molt propers.
La majoria dels fitxatges procedeixen dels altres equips de la demarcació. Així, el Cambrils s'ha reforçat amb tres homes procedents del Morell i dos del Catllar, el Camp Clar amb cinc jugadors del Cambrils. Una de les altres fonts a l'hora de fitxar ha estat el planter del Nàstic. El Morell s'ha reforçat amb tres juvenils grana i un jugador del Nàstic B, mentre que el Torreforta ha fet el mateix amb dos juvenils. També hi ha hagut fitxatges més exòtics, com ara el del porter argentí Carlos Alberto per part del Morell, i el del gallec Jacobo, que va arribar a debutar a primera divisió amb el Celta, per part del Catllar.
Al davant, veterania.
Una de les coincidències en la majoria dels equips de la demarcació és l'alta mitjana d'edat que tenen els que han de ser teòricament els seus homes gol. En el Roquetenc, Lluís (30 anys) ha de continuar portant el pes atacant de l'equip, com teòricament ho ha de fer Javi Rojo (29 anys) al Torreforta després de la marxa de Luis a l'Amposta. Molts més anys té la davantera del Cambrils, amb l'arribada de Santi Acedo (32 anys) del Catllar i la continuïtat de Pedro (31). Una parella que si s'entén pot convertir-se en una de les protagonistes de la lliga. Però si hi ha un veterà al damunt dels altres, aquest és Luis Rosado, que als 36 anys, intentarà tornar el Morell a la primera catalana. Un objectiu que també compartiran equips com l'Horta, el Martorell i el Sitges, entre els favorits a celebrar l'ascens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.