2a DIVISIÓ B

TERRASSA-SABADELL

Blas (Sabadell) i Sierra (Terrassa): Intercanvi de papers

Fa dues temporades Blas i Sierra van jugar el derbi vallesà amb les samarretes del rival

L'extrem i el lateral saben que aquest duel es viu molt intensament, sobretot a Sabadell

«Intentaré encarar Sierra tantes vegades com pugui i provocar moltes faltes»
«A Sabadell, un partit contra el Terrassa és com un Barça-Madrid, ho viuen intensament»

El traspàs de jugadors entre el Sabadell i el Terrassa és un fet força habitual. La llista seria llarguíssima i en general no suposa cap trauma, a diferència del que passa amb altres rivalitats futbolístiques. Aquest any només hi ha un jugador al Sabadell amb passat terrassenc, Blas, i tres del Terrassa amb passat arlequinat, Sierra, Ivan Díaz i Miguel Ángel.

La temporada 2006/07 Blas Vílchez (Castellbell i el Vilar, 11-7-1987) i Òscar Sierra (Terrassa, 2-9-1981) no es coneixien de res. El primer estava al Barça C a tercera i el segon acabava d'arribar al Sabadell de l'Hospitalet amb l'obligació de tornar a 2a B. Aquell va ser el primer cop que Blas i Sierra, extrem esquerre i lateral dret respectivament, es van enfrontar al camp –només van jugar el partit de la primera volta, 2-0 per als arlequinats.

En el curs següent es van tornar a enfrontar, ara a segona B, amb Blas com a jugador del Terrassa i Sierra del Sabadell. Aquest cop sí que van disputar els dos partits de l'any, i com a titulars tots dos. En el partit de la primera volta, tot i que Blas va marcar l'1-0 per als terrassencs i va forçar el penal del segon gol dels locals (2-3), el Sabadell de Sierra es va endur els tres punts (2-4).

La temporada passada, però, es van fer amics, ja que Sierra va fitxar pel club terrassenc, i aquest cop van disputar els dos derbis de l'any amb la mateixa samarreta. El lateral, però, va ser suplent en el duel de la primera volta perquè el tècnic Sergio Lobera el va deixar a la banqueta –Blas sí que va ser titular–: «Sempre és un partit especial que ve de gust jugar, però aquell era més especial per a mi i em va fer ràbia no jugar-lo», admet Sierra.

I aquesta temporada els tocarà enfrontar-se cara a cara un altre cop, però ara amb els papers canviats, Blas al Sabadell i Sierra al Terrassa: «Blas és molt ràpid i hauré de cobrir bé la banda i estar molt fort físicament», apunta el terrassenc, mentre que l'arlequinat adverteix: «Intentaré encarar Sierra tantes vegades com pugui i provocar faltes, que ell sap fer molt bé... [riuen].»

Amb l'experiència que acumulen els dos futbolistes pel que fa a derbis del Vallès, saben perfectament que aquest no és un partit qualsevol per a les dues aficions, encara que Sierra assegura que a Sabadell es viu encara més, «com un Barça-Madrid», cosa que Blas, amb el poc temps que fa que és a la Creu Alta, ja ha començat a percebre.

Un estiu complicat.

Més enllà del derbi, Òscar Sierra reconeix que aquest ha estat l'estiu més complicat de la seva carrera: «Ho he passat fatal, no sabia si el Terrassa desapareixia, pendent del telèfon cada dia... Vaig tenir algunes ofertes per marxar, però al final vaig decidir complir el contracte.»


BLAS VÍLCHEZ


ÒSCAR SIERRA

Ivan Díaz, contra el Sabadell deu anys després

Tot i la seva llarga carrera, Ivan Díaz (Sabadell, 10-7-1978) només s'ha enfrontat un cop amb el seu Sabadell. Va ser la temporada 98/99, l'any que va deixar el club arlequinat en què es va formar, per fitxar per l'Espanyol B. Des de llavors, mai més havien coincidit en la mateixa categoria, i ara ho fa, però, amb la samarreta de l'etern rival –cedit per l'Espanyol–. «Per a mi és especial, perquè sóc de Sabadell i m'he fet com a futbolista allà, però em mantinc al marge de la rivalitat, ja que això és una feina», explica el sabadellenc. L'últim cop que va jugar un derbi vallesà va ser la temporada 05/06, quan Ivan Díaz va fitxar per un Sabadell ambiciós que mirava a 2a A, i va acabar a tercera. Aquella va ser una temporada desastrosa per als arlequinats –va perdre els dos derbis–, i per a Ivan Díaz, denunciat per l'expresident del Sabadell, Miquel Arroyos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.