LA PRÒRROGA DE LEB OR

L'experiència, un grau

TEMPS DE CLUBS GRANS. Els dos equips que la temporada passada van descendir de l'ACB a LEB Or, el CAI i el Menorca, són els que en aquests moments tenen la millor ratxa de resultats. Els aragonesos acumulen cinc victòries seguides malgrat l'absència de dues peces importants (Matt Kiefer i David Barlow) des de fa jornades per lesió. A l'estiu, van contractar Willy Villar, procedent del Bàsquet Mallorca, com a director esportiu, i van fitxar José Luis Abós –exajudant de Juan Llaneza i Edu Torres a Girona i, fins i tot, va dirigir un partit de l'extingit CB Girona el curs 2003/04– d'entrenador, tots dos amb experiència i bons coneixedors de la lliga. Van mantenir en la plantilla jugadors importants com ara Darren Phillip, Matías Lescano i Paolo Quinteros, van fitxar bases contrastats en la categoria (Edu Sánchez i Pedro Rivero) i un dels millors cincs del curs passat (Kiefer). A més, el seu ampli pressupost els ha permès incorporar fa menys d'un mes el panameny Jaime Lloreda. Per la seva banda, el Menorca encadena quatre triomfs. També van fitxar un entrenador experimentat, Paco Olmos, que –com és habitual en ell– s'ha emportat de Melilla Diego Ciorciari, Caio Torres i Cuthbert Victor. És a dir, jugadors importants de l'equip que van estar a un pas de pujar a l'ACB. L'equip s'ha fet fort a casa, va trencar la bona ratxa del Melilla i només ha encaixat 50,5 punts de mitjana en els dos últims enfrontaments.

Fa unes setmanes parlàvem del procés de cohesió de les plantilles. La incorporació de jugadors de nivell amb experiència en la LEB Or i el fet que molts d'ells ja hagin jugat junts en anteriors temporades pot accelerar notablement aquest procés, que sembla que està força consolidat per les bones ratxes que han agafat. Aquesta línia ascendent els ha de permetre mantenir-se a dalt per lluitar per l'ascens, sense oblidar-se, però, amb permís del Melilla, de la copa Príncep, que disputaran els dos primers classificats al final de la primera volta.

LA IMPORTÀNCIA DE L'EXPERIÈNCIA. Si donem un cop d'ull a les estadístiques de valoració individual, hi ha una dada que crec que cal destacar: dels tretze primers jugadors, onze han jugat anteriorment en la LEB Or. Només dos són debutants: Rahshon Turner (Menorca) i Eric Coleman (Breogán), tots dos, però, ja han destacat en altres lligues europees. Això torna a demostrar la importància que pot arribar a tenir el fet de conèixer la lliga, no només en la LEB Or, i tenir experiència per oferir un bon nivell de joc. Personalment, he coincidit amb jugadors com ara Steve Goodrich a Girona i l'internacional grec Giorgios Diamantopoulos a Mallorca, que, tot i la seva qualitat, el fet de debutar en la lliga i que no s'adaptessin ràpidament crec que no els va permetre triomfar. És un factor, per tant, que sempre que es pugui cal tenir en compte, i segur que els clubs el valoren quan es decideixen a fitxar jugadors. Amb dos jugadors de nivell similar jo ho tindria claríssim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.