BÀSQUET / LEB PLATA

Una lliga de 21 equips

L'ADT, l'Hospitalet, el Prat i l'Andorra aniran junts en un dels dos grups en la primera fase

No hi ha calendari de LEB Plata –havia de fer-se públic ahir, tot i que finalment serà demà– però sí les grans línies de la categoria. Tindrà 21 equips dividits en dos grups (10 i 11), en principi pel criteri d'est i oest, però –pendent del consens amb els implicats– es podria aplicar una divisió de nord i sud, amb els quatre catalans (ADT, Andorra, el Prat i l'Hospitalet); el Santurtzi, el Navarra, el Caja Rioja, l'Osca, l'Alaior –aquests no canviaran en cap cas–; el Rosalia i el Corunya en el nord. Si es manté l'esquema d'est i oest, els dos equips gallecs seran rellevats pels andalusos del Tíjola i el Còrdova.

La lliga tindrà dues fases. Al final de la primera els sis primers de cada grup passaran a lluitar pel títol i els altres nou lluitaran per evitar el descens. Els partits jugats en la primera fase no es repetiran i els seus resultats seran tinguts en compte. Així, el grup del títol (12 equips) només tindrà 12 jornades, ja que cada equip jugarà únicament contra els rivals provinents de l'altre grup. El campió pujarà directament i s'arbitrarà una fase final per decidir l'altra plaça d'ascens, possiblement amb un play-off i una final a quatre, com fins ara. En el grup de descens, el novè baixarà i el setè i el vuitè jugaran un play-off per evitar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.