BÀSQUET / ACB

Ricky o la història inacabable

Els Twolves no igualen ni de bon tros l'oferta del Barça però la Penya els dóna més temps

A més, l'operació seria complicada perquè caldria salvar els límits que imposa l'NBA

David Kahn, el propietari dels Timberwolves de Minnesota, va presentar-se ahir a Badalona. No portava els 3,5 milions d'euros sota el braç per interceptar el traspàs de Ricky Rubio al Barça, però diu que té un pla. Una estratègia en realitat complicada però que ha trobat una bona acollida de Jordi Villacampa, reticent a vendre Ricky Rubio al Barça malgrat que l'oferta blaugrana és superior (3,7 milions i l'IVA a càrrec del Barça, cosa que situa l'operació al voltant de 4,2 milions). Villacampa li va donar més temps perquè ahir al vespre havia d'arribar el representant de Ricky als EUA, Dan Fegan.

La proposta del Minnesota és la següent: la franquícia avançaria un milió de dòlars a Ricky, 400.000 provenen d'una empresa i ja estan signats, 400.000 més vindrien d'una altra empresa (encara per signar) i un milió més s'obtindria de dos partits amistosos Penya-Twolves, un dels quals ja tindria data (10 d'octubre del 2010) i permís de l'NBA. Això sí, aquest milió és hipotètic, una simple estimació. Per avançar en aquest sentit també es van trobar la gerent del Joventut, Rosalia Pinet i Fèlix Tuto Zabala, exmànager dels Barcelona Dragons, que seria el promotor dels partits.

En total, i suposant que es lligués la segona empresa i que els dos partits aportessin realment un milió, l'oferta dels Twolves seria de 2,8 milions... de dòlars, és a dir, uns 2 milions d'euros. A més, perquè l'operació fos legal als ulls de l'NBA –les franquícies només poden pagar 500.000 dòlars per un traspàs–, totes aquestes aportacions s'hauria de fer veure que no les ha gestionat el Twolves, sinó l'agent, Dan Fegan, i haurien de transferir-se a una societat de la qual Ricky fos titular –serien ingressos que tributarien i, per tant, encara es reduirien més–, perquè el jugador és qui ha de dipositar els diners per trencar el contracte.

Evidentment, 2,5 milions (amb els diners que pot aportar el Minnesota) són insuficients –Villacampa ja considerava pocs els tres que oferia inicialment el Barça–, però la Penya ha fet saber als Twolves que acceptaria 3,2 milions d'euros (4.5 milions de dòlars), i malgrat que les xifres estan molt lluny, diu que s'espera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.