LA PRÒRROGA DE LEB OR

El pes d'un bon inici

LA PERMANÈNCIA: COM ABANS, MILLOR. Salvar la categoria és un dels objectius que un grupet d'equips es fixa abans de començar la lliga. Normalment tenen pressupostos limitats i saben que amb les plantilles que construeixen és difícil estar a dalt –tot i que sempre hi ha alguna sorpresa– i que salvar-se al més aviat possible és la gran prioritat. D'aquests, n'hi ha que ja estan acostumats a la situació, per la qual cosa saben que començar bé i fer una bona primera volta és vital per no patir. El curs passat equips com ara el Vic, el Mallorca i La Palma, al final de la primera volta ja tenien 8, 7 i 6 victòries, respectivament. És a dir, tenien feta més de la meitat de la feina si tenim en compte que la permanència pot estar al voltant de les 10. El Gandia, en canvi, només n'acumulava dues i va passar-ho molt malament, tot i que es va salvar. Aquesta temporada, equips amb l'objectiu principal de la permanència, com ara el Cornellà, el Sant Josep i el Mallorca ja han començat a sumar. Els dos primers tenen 4 victòries i els balears, 3. Un fet que els ha permès obrir escletxa respecte al Vigo –només té un triomf–, que és setzè i marca el tall respecte al temut play-out.

LEVI ROST. Feia dos partits seguits, un a Girona, que aportava molt poc –arrossegava una lesió al genoll–. Diumenge, però, contra el CAI, el tres de La Laguna va tenir una actuació difícil d'igualar: 7/8 triples i 35 de valoració en 24 minuts. Només quatre equips han fet més triples que ell aquesta jornada: La Palma (12), Mallorca (11), CAI i Ourense (9). Fins ara té un 45 % des dels 6,75, un fet que demostra que el canvi de distància no l'ha afectat. Vaig coincidir amb ell a Los Barrios el curs passat. Podria destacar-ne diferents qualitats, però pel que fa a la seva eficàcia en el tir, recordo que gairebé després de cada entrenament, ell i Ross Schraeder (Lleó) es quedaven a fer sèries de tir. La seva mecànica no li permet sortir d'un bloqueig i fer un llançament ràpid –Schraeder, en canvi, sí–, però quan està ben col·locat i equilibrat és molt efectiu. A més, crec que no fer gaire força amb les cames i saltar poc quan tira li ha permès adaptar-se a la nova distància ràpidament. De fet, l'any passat ja havia fet llançaments de 6,75 i, fins i tot, de més lluny.

LA «CLÀUSULA DE LA POR». La jornada que ve hi ha un atractiu CAI–Lleó. Álex Urtasun, aler del Lleó, el més utilitzat de la lliga (33 minuts per partit) i quart màxim anotador (16,7 punts), però, no el podrà jugar. Urtasun va fitxar l'estiu passat pel CAI, però quan el club va renovar Quinteros va demanar desvincular-se'n en creure que no tindria minuts. Llavors, el CAI va fer una cosa que crec que es podia haver estalviat, com és posar una clàusula que li impedeix jugar aquest partit. L'única interpretació que hi puc fer és que al CAI li fa por que Urtasun jugui contra ells, ja que els de Saragossa tenen potencial suficient per enfrontar-se a qualsevol equip de la lliga independentment de qui hi jugui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.