Motor

Márquez és segon en una cursa sensacional

Motociclisme. El cerverí retalla punts a Bradl, a Moto GP Stoner s'escapa de Lorenzo el dia que Pedrosa cau i Viñales és sisè en 125

El segon lloc de Marc Márquez en Moto 2 va ser el millor resultat del motociclisme català a la República Txeca. Va arribar, el podi, en una cursa sensacional, la millor de l'any, lluitant sense treva en un grup de cinc –amb Iannone, Bradl, De Angelis i Luthi–. Tot i no poder vèncer, el cerverí va retallar quatre punts a Bradl quan falten set curses per acabar. De la resta de pilots del país, el rosinc Maverick Viñales va ser qui, malgrat els problemes de tot el cap de setmana, en va dir més bé, amb un sisè lloc que, juntament amb la retirada del líder, Nico Terol, l'acosta a la lluita pel títol. En Moto GP, en canvi, caiguda de Dani Pedrosa quan era líder, en la tercera volta, i triomf sense oposició de Stoner que el distancia encara més de Lorenzo.

Vitamínica

Cap cursa fins ara com la que, davant de 150.000 espectadors, es va veure ahir a Brno. Tot i no sortir malament, un toc amb un pilot va portar Márquez al quart lloc, però sempre en perfecta disposició de lluitar pel triomf. Iannone, Bradl, De Angelis i ell van intercanviar-se les posicions, des de la primera fins a la quarta, cedint i recuperant. Des de la meitat de cursa fins al final: derrapant, creuant les motos, tallant traçades i ensenyant rodes. Sense treva. Al final, però, Iannone el va superar en la recta principal en la darrera volta, i Márquez, tot i provar-ho, no el va poder superar. Per darrera, excel·lents Aleix Espargaró i Tito Rabat, que van acabar sisè i setè després de pugnar amb Corsi i Aegerter.

Tot sol

Cinc victòries, dos segons llocs i un tercer. Aquesta és la velocitat de creuer que ha agafat Casey Stoner, la que a Sepang, al febrer en els entrenaments oficials de pretemporada, tothom li pronosticava. Stoner va molt ràpid. Sempre hi ha anat, i ahir a Brno no va ser-ne una excepció. L'hauria pogut seguir Dani Pedrosa, perquè el ritme del de Castellar en els entrenaments així ho indicava. Però al català la moto li va marxar del davant en l'inici del tercer gir, quan anava primer, i sense ell el camí de la victòria se li va obrir de bat a bat, a l'australià. Així, l'emoció es dibuixava en la lluita pel podi, que Lorenzo semblava tenir a l'abast davant de Dovizioso i Simoncelli. Però un pneumàtic davanter massa tou i una moto nerviosa li van negar, i amb prou feines va fermar el quart lloc. Toni Elias, millorat, va pilotar en grup, però a més de mig minut del capdavant.

Mal menor

“Sisè en un mal cap de setmana està molt bé.” El discurs de Maverick Viñales tot i tenir només setze anys és un altre dels actius diferencials del pilot de Ricard Jové. Tot i els problemes en els entrenaments de dissabte, amb caiguda inclosa, i en el warm up, el de Roses va sortir disposat que Terol, Zarco i Cortese no se li escapessin. No tenia el ritme, va haver de defensar el quart lloc davant de Gadea, Faubel, Moncayo, Vázquez i Oliveira, però un problema amb el canvi el va condemnar al sisè lloc.

M'he divertit molt, però no ha estat gens fàcil. Els altres del grup et feien anar al límit
Marc Márquez
CATALUNYA CAIXA REPSOL
Al principi tot ha anat molt bé, però després, al final, he tingut problemes amb el canvi
Maverick Viñales
BLUSENS BY PARIS HILTON
És una llàstima. Potser m'he inclinat massa i el pneumàtic encara no estava calent
Dani Pedrosa
REPSOL HONDA
No he guanyat perquè no he pogut, però ho he intentat. Ara toca pensar en Indianapolis
Marc Márquez
CATALUNYA CAIXA REPSOL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.