Motor

Bradl avisa Márquez que li vendrà car el títol de Moto 2

Motociclisme. En Moto GP, Stoner bat el rècord del circuit però Lorenzo i Pedrosa tenen bon ritme de cursa. En 125 cc Viñales només sortirà desè

Stefan Bradl, que en els últims mesos no ha parat de cedir avantatge respecte a Marc Márquez, va donar ahir un toc d'alerta al pilot cerverí: si vol el títol de Moto2, haurà de suar i molt. Pletòric, l'alemany ha manat durant tot el cap de setmana i en la qualificació va ser l'únic capaç de baixar d'1:38. A Márquez –en posició preferent en les quatre últimes curses i amb quatre triomfs en les cinc últimes– un pilot invitat, l'italià Alessandro Andreozzi, li va arruïnar l'últim intent de volta ràpida.

Márquez va tenir sort de no fer-se res i malmetre la moto en una caiguda –buscant un límit d'adherència que no existia més enllà– a mitjan sessió. No el va afectar i veure'l tornar a la pista inclinant sempre al límit va ser tot un espectacle i una declaració d'intencions per a la cursa. Igual que el seu ritme, tan o més bo que el de Bradl, amb sis voltes seguides per sota d'1:39 que l'alemany no va ser capaç d'igualar.

Les caigudes van castigar la concurrència catalana. Jordi Torres, que apuntava amunt, va anar per terra i es va fer mal en un dit. Tito Rabat també va anar per terra a l'inici i no sembla aspirar a podi. Els més ben situats són els Espargaró, però Aleix es va quedar sense marge de millora en la part final de la qualificació, també després d'una caiguda.

Stoner, de rècord

Avui els pneumàtics hi tindran molt a dir –si fa calor com ahir, tocarà el compost dur–, però els tres fantàstics van demostrar ahir que estan tan a prop tant a una volta com en ritme que pronosticar és complicat. Stoner va fer una gran volta amb la goma tova –nou rècord del circuit–, però la moto era més crítica. Lorenzo –amb nou voltes seguides a 1:34 i 1:33– es veu capaç de seguir-lo i Pedrosa també, perquè diu que té la clau per triar les rodes. La creu, Toni Elias a tres segons de la posició preferent i a 1.5 segons de la penúltima Honda (Aoyama).

En 125 cc, Maverick Viñales va fer la seva pitjor qualificació des les últimes nou curses. S'havien marcat molt amb Nico Terol, però, mentre l'alcoià va aconseguir fer unes voltes bones, al pilot de Roses li ho va impedir la gran quantitat de trànsit en la fase final de la sessió i no hi va haver manera de poder fer una volta neta. Pilots com Oliveira, Salom o fins i tot un invitat, el txec Popov, se li van colar a davant i el van situar a la quarta fila.