Motor

Márquez és el més ràpid i fa bullir l'olla del títol

GP d'Aragó. El cerverí arrasa en la qualificació de Moto2, Viñales (125 cc) fa olor de victòria i Pedrosa (Moto GP) és el més ben situat per batre Stoner

O Stefan Bradl té una carta molt ben guardada o Motorland consagrarà Marc Márquez com a clar candidat al mundial. El pilot de Cervera és el més ràpid, el més consistent, el més sòlid i el més en ratxa de la categoria. Queden sis curses, però només un infortuni li impedirà retallar els 23 punts que li treu el líder, Stefan Bradl, i convertir-se en el primer pilot des de Dani Pedrosa que encadena els títols de les dues cilindrades petites.

La superioritat del pilot de Cervera és tan palesa que en la qualificació n'hauria fet prou amb la seva primera volta ràpida –tan sols el seu tercer gir– per obtenir la posició preferent. Al seu 1:53.761 inicial ni tan sols s'hi van acostar Julián Simon, Scott Redding i, encara menys, Stefan Bradl, que, fora de la primera fila, ja tremola pensant en la magnitud de la remuntada i en la presència inquietant d'Aleix i Pol Espargaró, sobretot el primer, que, amb millor ritme de cursa, pot ser un aliat de Márquez. Bradl va fer la seva millor volta en 1:54.075 i Márquez va encadenar voltes i voltes per sota de 1:53.5. És la sisena posició preferent de Marc Márquez. Una dada il·lustra la barbaritat del temps de Márquez: a Misano els 12 primers estaven en el mateix segon. A Indianapolis eren onze. Ahir, set.

Nou mil·lèsimes

Donem per bo que Nico Terol serà prou intel·ligent per administrar el seu avantatge, conscient que el rival més perillós és Maverick Viñales i no el segon del mundial, Johann Zarco. Per tant, el segon lloc del pilot de Roses en la qualificació d'ahir fa olor de victòria. Sobretot perquè la pole d'Hèctor Faubel va ser només per nou mil·lèsimes i en una volta perfecta, mentre que Viñales va encadenar quatre voltes finals al voltant o per sota de 1:59.5 sense necessitat de cometre errades, com sí que van fer Zarco i Terol en el seu penúltim intent. Senyal que anaven al límit. Per pujar als pianos com ho va fer Mack i baixar temps volta rere volta cal tenir sobretot confiança. El seu company Josep Rodríguez va estar tota la sessió entre els millors. Al final va caure al 12è lloc.

En Moto GP, Casey Stoner va fer el que va voler. Queda el dubte si Dani Pedrosa trobarà en el warm-up d'avui les dues o tres dècimes que diu que li falten per aspirar a la victòria. L'australià va obtenir la novena posició preferent de la temporada –amb una caiguda intranscendent al final– i el seu rival en el mundial, Jorge Lorenzo, va maquillar un dia desesperant fent el quart lloc amb la goma tova, però amb la dura –la de cursa– no hi va haver manera i avui, o hi ha miracle, o ho té magre. Crida l'atenció que el seu company Ben Spies el superés durant tot el dia. Pedrosa també va tenir una sortida de pista quan intentava atacar la posició preferent de Stoner.