Motor

Hi ha tela per estona

Fórmula 1. Els cotxes nous encara donen maldecaps, així com l'elevada degradació dels pneumàtics. Sergio Pérez és qui fa el millor temps

Sergio Pérez va ser el primer pilot que va baixar d'1:22 al Circuit de Catalunya, i va acabar la segona jornada al capdavant de la llista de temps. El mexicà va assolir aquest registre a la tarda, després de muntar un joc nou de pneumàtics tous en el McLaren.

Rere seu van acabar Sebastian Vettel (Red Bull) i Kimi Räikkönen (Lotus). El vigent campió del món va tornar a ser el més ràpid al matí; a la tarda, però, va tenir una avaria durant una simulació de cursa, quan l'RB9 va quedar aturat al final del carrer de boxs després de fer una aturada. Va ser “una fotesa”, segons l'alemany, però faltaven tres quarts d'hora per al final de la sessió i ja no va poder tornar a la pista.

Avaries diverses

Pitjor li van anar les coses a Räikkönen. En el seu últim dia de tests de la setmana, el finlandès no va poder sortir a rodar fins a dos quarts de quatre de la tarda: problemes a la caixa de canvis van tenir l'E21 aturat al box tot el matí. Això sí, en la seva primera volta llançada, Kimi ja es va col·locar tercer. Lotus volia fer més voltes ahir per compensar el temps perdut dimarts, però sols en van poder fer 43. “Per sort, quan podem fer una volta veiem que el cotxe és ràpid”, va assenyalar Räikkönen.

Tampoc Alonso es va deslliurar dels problemes al seu Ferrari, i cap al migdia es va haver d'aturar en trencar un tub d'escapament. Segons va assegurar el responsable de motors de l'Scuderia, Luca Marmorini, va ser una avaria buscada, que “forma part del procés de definició de la fiabilitat”, per la qual cosa es va fer arribar l'escapament al final de la seva vida útil.

El problema va ser que l'equip va trigar més del previst a deixar el cotxe a punt per tornar a la pista. “Però tot està controlat”, va insistir Marmorini.

Més satisfets van acabar a can Mercedes, amb Lewis Hamilton que va acumular 121 voltes (Pérez en va fer 97). “És encoratjador veure la quantitat de feina que estem fent i l'ambient dins l'equip”, va assegurar l'anglès.

La comprensió dels nous compostos de Pirelli segueix sent el cavall de batalla dels tests. La seva elevada degradació no és l'ideal quan s'han de fer proves de durabilitat, però l'objectiu d'aquesta filosofia és donar més emoció a les curses, i sembla que això s'assolirà.

2a jornada
1r Sergio Pérez (McLaren)
1:21.848
2n Sebastian Vettel (Red Bull)
1:22.197
3r Kimi Räikkönen (Lotus)
1:22.697
4t Lewis Hamilton (Mercedes)
1:22.726
5è Fernando Alonso (Ferrari)
1:23.247
6è Valtteri Bottas (Williams)
1:23.561
7è D. Ricciardo (Toro Rosso)
1:23.718
8è Paul di Resta (Force India)
1:23.971
9è Nico Hülkenberg (Sauber)
1:24.205
10è Max Chilton (Marussia)
1:25.115
11è Charles Pic (Caterham)
1:26.243


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.