Motor

Pedrosa i tota la resta

El català domina amb molta autoritat els entrenaments i estableix un rècord en classificació superant el rècord que tenia Casey Stoner (2008) del Circuit de Catalunya que deixa lluny els seus rivals per la cursa i el títol del mundial

Si una cosa té clara Dani Pedrosa és que aquest ha de ser el seu any. En el seu gran premi 200, el de Castellar del Vallès va dominar la jornada de dissabte amb mà de ferro i es va allunyar dels seus rivals tant com va poder. I va poder molt, perquè el líder de Moto GP va volar. Pedrosa va fer la volta perfecta i en 1:40.893 va completar el traçat del Circuit de Catalunya. Amb aquest temps, evidentment, es va adjudicar la pole position –la segona de l'any– i, a més, va batre el rècord del 2008 de l'australià Casey Stoner (1:41.186) amb Ducati. Pedrosa es va situar en el primer lloc ben aviat, però amb un temps més discret que permetia que els rivals es fessin il·lusions. A menys de quatre minuts del final de la sessió, però, el català va treure tota la seva potència i va marcar el millor temps de sempre al traçat vallesà. Ningú s'hi va poder acostar. Ni tan sols Crutchlow ni Lorenzo –segon i tercer respectivament–, que van rodar més de sis dècimes més lents que el català.

A més de tenir el millor temps i, per tant, un avantatge molt bo, Pedrosa va mantenir un ritme constant durant tot el dia rodant en 1:42 baixos, un ritme que només ha pogut assolir ell en tot el cap de setmana. Si res no ho esguerra, podria aconseguir el tercer triomf de la temporada, que l'acostaria a l'objectiu de ser campió a finals d'any.

El seu perseguidor en el mundial, Lorenzo, va tenir un dia d'entrenaments complicat. Després d'una caiguda en els lliures del matí, tot just començar la classificatòria se li va trencar l'embragatge. El mallorquí va haver de completar la sessió amb la segona moto, però ja no es va trobar còmode en tota la sessió i només va fer dues voltes classificatòries, que finalment el van situar al final de la primera línia.

El perjudicat per l'última volta de Lorenzo va ser Álvaro Bautista, que havia flirtejat amb la primera fila en els darrers minuts de la sessió. Avui sortirà quart, seguit de Nicky Hayden i de Marc Márquez, a qui va perjudicar la calor. La temperatura de l'asfalt serà important en la cursa, ja que s'espera que voregi els 50 graus, i podria portar més d'un maldecap a l'hora d'escollir pneumàtic. Márquez està tenint un cap de setmana complicat, en què només va poder estar al davant en el tercer entrenament lliure. De fet, el lleidatà va millorar només en onze centèsimes el temps que havia fet a la tanda del matí. Darrere seu, des de la tercera fila de la graella, sortiran tres italians: Rossi, Iannone i Dovizioso.

Com ja és habitual, Aleix Espargaró va dominar la categoria de CRT –tot i caure en els últims lliures– i es va classificar directament per a la Q2, davant de Smith i Iannone, tot i que tots dos van acabar davant seu a la graella final. Avui, Espargaró intentarà acabar la cursa com a primera CRT tan a prop com sigui possible del guanyador, millorant els temps de Mugello

Pol Espargaró, gran dominador

EL9

El pilot de Granollers va confirmar en la sessió oficial de qualificació que ha retrobat el camí que semblava perdut des d'Austin. Ho va fer divendres i també ahir, quan tocava, i va demostrar a la resta de la graella de Moto 2 que si el volen seguir avui hauran d'anar molt i molt ràpid. En Moto 3 Luis Salom sortirà avui des de la primera posició de la graella. Aquesta és la segona pole position del pilot mallorquí, que va aconseguir el seu millor temps (1:50.782) i sortirà per davant d'Àlex Rins i del portuguès Oliveira, tercer. El barceloní era el dominador de la tanda des que va millorar el temps de Maverick Viñales a l'inici i, de fet, és el pilot que va mostrar un millor ritme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.