Motor

El millor Espargaró apareix a Montmeló per posar emoció al Mundial

El pilot de Granollers s'ha imposat a la cursa de casa i ha liderat el doblet català a Moto2 davant de Tito Rabat

Amb els resultats d'avui, Espargaró es col·loca segon en la general i retalla dotze punts al britànic Scott Redding

El millor Pol Espargaró ha aparegut a Montmeló per dominar de principi a fi el Gran Premi de Catalunya i posar-li una mica d'emoció al Mundial, fins ara dominat amb claredat pel britànic Scott Redding, que avui només ha pogut ser quart. I és que el ritme d'Espargaró només ha pogut aguantar-lo el seu company d'equip, el també espanyol Esteve Rabat, qui no obstant això no ha estat capaç d'avançar-lo quan ha buscat la seva oportunitat durant l'última volta, i ha hagut de conformar-se amb la segona posició

La Suter del suís Thomas Luthi ha estat tercera, encara que lluny de les Kalex d'Espargaró i Rabat, que han posat terra pel mig respecte als seus més immediats perseguidors des del principi.

Amb Nico Terol molt enrere -ahir es va qualificar en la vintena posició i avui ha acabat desè sisè- i el de San Marino Alex de Angelis fora de combat per una caiguda en el primer terç de la carrera, només Luthi i Redding han pogut plantar una mica de batalla a Espargaró i Rabat. Però cap dels dos no ha durat gaire.

Primer s'ha quedat Redding, amb problemes per conservar els pneumàtics a causa de la forta calor i al final més preocupat perquè el japonès Takaaki Nakagami no li arrabassés la quarta posició que per reenganxar-se al cap de carrera. Més tard es despenjaria Luthi, conscient que les Kalex eren avui impossibles de seguir en el traçat català.

Sense rivals que oferissin una mica més de combativitat, les últimes dotze voltes han resultat, fins i tot, avorrides. Rabat s'ha posat per davant en un parell d'elles per provar Espargaró, però aquest ha deixat avui clar que, tal com va dir ahir després de fer la pole, volia signar un cap de setmana perfecte.

El de Granollers no ha donat cap opció al seu company, que s'ha enganxat a ell en els últims girs buscant un centímetre per on colar-se, però Pol no li ha deixat la més mínima escletxa per intentar-ho.

Mentrestant, el català Jordi Torres queia a sis voltes per al final quan lluitava per la setena plaça, engegant a rodar la gran carrera que havia fet fins aquell moment. Toni Elías ha estat un altre dels que se n'ha anat a terra, però aquest ja al primer revolt del Gran Premi, quan ha sortit a totes en el seu propòsit de remuntar diverses posicions des de la sortida.

A casa seva, davant els seus, Pol Espargaró ha guanyat aquest diumenge el segon Gran Premi de la temporada, col·locant-se segon en la general i retallant dotze punts a Redding, que ara només en té 35 d'avantatge sobre el català i 39 sobre Tito Rabat, que és ara tercer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.