Motor

Marc Márquez: “La temporada que ve segur que tindré més pressió”

El més jove campió de la història de la categoria reina creu que el títol no el farà canviar i que si ho fa, espera que li facin “un toc d'atenció”

Considera que tant Jorge Lorenzo com Dani Pedrosa van demostrar el seu gran nivell durant tota la temporada

El pilot Marc Márquez, flamant campió mundial de Moto GP, que aquest dissabte és homenatjat a la seva Cervera natal, ha admès que la temporada que ve segur que serà “més complicada” perquè tindrà “més pressió” que en la present. En una multitudinària roda de premsa, abans de l'inici de l'homenatge dels seus veïns, Marc Márquez ha estat acompanyat pel seu germà, Alex, i ha agraït el suport popular rebut, malgrat la pluja i els quatre graus de temperatura.

“Quan vaig arribar per primera vegada, vaig veure els cartells i tota la gent donant-me suport, vaig notar com d'increïble és. És un detall que m'omple d'orgull”, ha indicat Márquez. El pilot, el més jove campió de la història de la categoria reina, admet que “això del títol” ho porta bé. “Sóc el mateix Marc de sempre i, si canvio, espero que els que estan a mi em facin un toc d'atenció”, ha dit. Assegura que en aquesta temporada s'ha bregat molt com a pilot. “En cada cursa, per bé o per mal, sortia sempre el meu nom i ens va costar veure que teníem opcions per lluitar pel títol”, ha indicat.

“Ha estat un somni fet realitat. Potser ha arribat molt més d'hora del que m'esperava i, en no esperar-lo, passa molt ràpid. El meu objectiu era guanyar en les tres categories i ho hem pogut aconseguir”, ha dit.

En tot cas, Márquez admet que l'any que ve serà molt més difícil. Al·ludeix a la pressió: “Tothom estarà pendent del que faci i no tindré l'excusa d'aquest any de que estava aprenent, fet que potser em va afavorir, però millor estar en aquesta posició que no en una altra”.

Considera que tant Jorge Lorenzo com Dani Pedrosa van demostrar el seu gran nivell durant tota la temporada. “A més altres que pugen com Pol Espargaró són capaços de tot. És clar que Jorge m'ha fet millor pilot, com abans ho va fer Pol en Moto 2 o Nico Terol en 125”, ha indicat. Márquez ha admès que després que va ser desqualificat en Philip Island (Austràlia) va tenir algun dubte sobre si podia aconseguir el títol, encara que va aconseguir tirar endavant a base de mentalització.

En el pla personal no creu que hagi canviat massa amb el títol. Admet que ha guanyat en experiència i ha après moltes coses i se sent més fort mentalment. “He après a escoltar el que em convenia i que la decisió final l'has de prendre tu mateix perquè no pots carregar la responsabilitat que tens a altres persones”, ha detallat.

El més complicat van ser les sis primeres curses. “En teoria no tenia pressió, però en cada entrenament i en cada carrera anava al límit. Van ser les més dures fins després de Montmeló. Després vaig canviar la geometria de la moto a l'entrenament d'Aragó i tot va ser millor. Psicològicament m'ha costat molt mantenir-me concentrat sempre”, ha dit.

Després de la roda de premsa, Márquez, que pròximament serà nomenat fill predilecte de Cervera, està previst que comenci una festa homenatge pels carrers de les seves localitat.

Saludarà als seus paisans des d'un camió i serà escortat per un nombrós grup de motoristes, que acompanyaran a Márquez en un multitudinari cercaviles. La fi de festa està previst posteriorment a la plaça Pio XII. L'ajuntament ha habilitat una pantalla gegant en el Gran Teatre de La Pasió, que té un aforament per a 1.600 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia