JOAN SOLÉ

SELECCIONADOR ESPANYOL FEMENÍ

«Hi ha molt de sacrifici per part de les noies»

—Aquest europeu era el títol més desitjat, perquè era el que feia més temps que no es guanyava?

—«Per mi era el més esperat. Era un repte des que era seleccionador en Carles Feriche i jo el seu segon. Mai l'havíem aconseguit. Tenia dos objectiu clars: guanyar el mundial, i ho vaig fer al segon intent, i guanyar l'europeu, que ho he fet al tercer.»

—Van guanyar totes les rivals, però no va ser fàcil.

—«Cap campionat és fàcil de guanyar, no és fruit de la improvisació ni de la sort, és fruit del treball. Aquest any hem tingut els astres a favor i hem fet un bon joc.»

—Quant temps feia que ho preparaven?

—«És fruit de l'entrenament d'aquest any, però no podem pensar que el que hem fet els anys anteriors no ha servit de res. Mantenim la base de l'equip i incorporem els talents que van sortint. Les joves cada cop tenen més pes. Ens han ajudat molt els europeus sub-19, en què hem provat jugadores, i de les que el van guanyar el 2005, cinc han estat campiones del món.»

—Hi ha molta dedicació per part de les jugadores?

—«Molt sacrifici per part seva. Han sacrificat coses a l'estiu, han fet vacances quan no tocava, i dels seus pares també. Les júniors s'entrenaven des del 10 d'agost i les sèniors des del 24 fins ara, i són molts dies.»

—Van guanyar el mundial el 2008 i ara l'europeu. El proper serà el mundial de l'any vinent a casa?

—«L'any que ve jugarem el mundial a casa, encara no sabem on, però l'intentarem tornar a guanyar, i tindrem la mateixa dinàmica de treball que ens ha portat aquí.»

—Quin objectius li queden?

—«Vull tornar a guanyar l'europeu júnior per tenir-ne cinc, el mundial per tenir-ne dos i l'europeu per tenir-ne dos més. És un altre objectiu que m'he fixat.»

—No es planteja entrenar algun club?

—«Em trobo molt a gust en la federació, tinc una bona relació i treballo el que crec i amb la intensitat que vull, i tinc bons segons. És una manera diferent de treballar que en un club i em sento orgullós de ser seleccionador.»

—S'ha creat l'OK lliga femenina. És positiu per a les noies?

—«Crec que sí, sens dubte. Jo sempre hi he estat a favor, però no a qualsevol preu. No cal fitxar gent de fora que no calgui. Crec que s'ha de treballar amb les jugadores de casa, de cada club.»

—És molt diferent entrenar noies?

—«Quan m'hi vaig posar no sabia on em ficava. Les noies donen mals de cap, però suposo que els mateixos que els nois, ja que fa temps que no entreno nois. Però també et donen moltes satisfaccions. Quan guanyen o perden són molt més sentides i agraïdes. Estic content, no me'n penedeixo i ho tornaria a fer.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.