ATLETISME

SANT SILVESTRE DE BARCELONA

La cursa dels Nassos, en dues tandes

Les dues sortides, en un interval de 5 minuts, evitaran embussos i milloraran aspectes organitzatius

L'àmplia oferta de proves populars a Barcelona acabarà com des de fa deu anys amb la cursa dels Nassos, la singular Sant Silvestre de la capital catalana que, com la resta de curses atlètiques ha experimentat un creixement espectacular en les últimes edicions. A quinze dies de la cita –el 31 de desembre a 2/4 de 6 de la tarda– les inscripcions ja sobrepassen els 6.000 participants i s'ha fixat com a màxim la xifra de 9.000, per qüestions organitzatives i de seguretat. L'any passat el nombre de corredors va arribar als 8.500. Precisament, l'increment de la participació ha propiciat que per primer cop a Barcelona la sortida es faci en dues tongades. «Del dorsal 1 al 4.500 sortiran primer i 5 minuts després ho faran del 4.501 al 9.000. Això evitarà embussos i facilitarà que la filera de corredors es converteixi en una botifarra llarga i no en un botifarró», va explicar molt gràficament Ricard Llorens, el director tècnic de la cursa. «Està molt bé que creixem en participació, però això no ha d'anar en detriment de la qualitat organitzativa», va afirmar Pere Alcober, delegat d'Esports de Barcelona.

Pel que fa a la participació d'elit, destaca Rosa Morató, la flamant subcampiona europea de cros, que ja es va imposar en l'edició del 2004 i l'any passat va ser segona. Entre les seves rivals s'ha de tenir en compte la kenyana Beatrice Jepchumba, que en les últimes setmanes s'ha imposat en la mitja marató de Mataró i en el cros de Granollers. També hi seran la portuguesa Ana Dias i la marroquina Hasna Bahom. En la llista masculina sobresurten Cosmers Kemboi, Mohamed Behmbarka, Driss Lakhouaja, Ilias Fifa, Fernando Dias, Àngel Mullera, Rubén Palomeque, Abdelaziz Merzougui i Pol Guillén, exguanyador (2001) i implicat en la prova com a delegat de New Balance a Catalunya.

Morató medita un canvi de prova

Acabada d'aterrar de l'europeu de Dublín, Morató està concentrada en la campanya de camp a través. Però amb vista a la pista, la navarclina, amb sis títols estatals de 3.000 obstacles (2003-2008), no descarta fer el salt a una distància superior, com podrien ser els 5.000 m, aquest curs o després de Barcelona 2010. «Morató és una especialista en cros, en què s'acostuma a córrer entre 8 i 9 km, i potser els 3.000 m ara per ara li queden curts», va admetre Pol Guillén, el seu marit i també atleta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.