ATLETISME

90è CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CROS

Castillejo amenaça el tron de Joan Ramon Muñoz en el campionat català de cros

El rubinenc obté el setè títol i ja és a només un del seu entrenador

Morató compleix els pronòstics i frena l'ambició de Barrachina

El rubinenc Carles Castillejo (Strands.com) va recuperar a Mataró el ceptre del campionat català de cros i amb el setè títol ja té a tocar el tron del seu entrenador, el lleidatà Joan Ramon Muñoz, que es manté al capdavant de l'historial de la competició amb vuit corones aconseguides entre la dècada dels anys vuitanta i noranta. «Ja sóc més a prop. Després de la derrota de l'any passat a Canovelles em pensava que em quedaria amb sis, però per sort no he tingut lesions i la continuïtat en els entrenaments m'ha portat a tornar a guanyar avui [per ahir]», explicava orgullós, amb la mirada de complicitat del seu tècnic. En la prova femenina Rosa Morató (València) va mantenir la jerarquia, tot i l'empenta de Gemma Barrachina, companya de club i sovint també d'entrenaments.

Final trepidant.

L'esperat duel entre Castillejo i Ayad Lamdassem, el defensor del títol, es va fer esperar fins pràcticament a l'última volta. La primera meitat de la cursa es va desenvolupar a un ritme assequible. Això va provocar que es formés un grup força nombrós, amb una vintena de corredors, i que hi hagués més d'una i de dues trompades amb diferents protagonistes. El blaugrana Jordi Comas i el maresmenc José Ríos, que exercia d'amfitrió, van ser dos dels atletes més actius en aquest primer tram. En l'inici de la penúltima volta es va deixar veure Castillejo, que va donar un altre impuls a la cursa. L'estrebada va ser efectiva i la gran selecció va arribar en el tram de baixada, on el lloretenc Josep Lluís Blanco va posar la directa. En aquest punt la pugna per les places d'honor ja s'havia reduït a cinc corredors: Blanco, Castillejo, Lamdassem, Benhmarka i Merroune. Castillejo havia reservat forces en els primers girs i va plantejar l'última volta amb constants i ràpids canvis de ritme que van anar desgastant els rivals. El toc de gràcia va arribar en el darrer quilòmetre, en què es va desfer definitivament de l'últim oponent, Lamdassem, que aquest cop es va haver de conformar amb el subcampionat. La tercera plaça va ser per a Blanco, superant Benhmarka a l'esprint.

La selecció en la prova femenina va arribar més aviat tant per l'ambició de Barrachina com per la superioritat de Morató. El duel entre les dues companyes de club es va resoldre clarament a favor de la subcampiona europea, que tot i no estar tan fina com a Dublín va fer la sensació que no es va desgastar més del compte per assolir la seva cinquena corona. El segon lloc de la jove Barrachina, valenciana de 23 anys amb llicència catalana, va aportar aire fresc en un campionat que en les dotze últimes edicions s'han repartit entre Morató i les blaugrana Judit Pla i Jacqueline Martín, ahir tercera i quarta.

El circuit dissenyat per al GA Lluïsos en l'anomenat camí dels Contrabandistes va resultar òptim per als corredors, però incòmode per engolir la gran quantitat de públic present. L'organització va haver d'anular la prova cadet masculina per una errada en el recorregut.

CLASSIFICACIONS

Sèniors masculins (10.300 m)
1r C. Castillejo (Strands.com)
30:34
2n A. Lamdassem (Bikila)
30:44
3r J.L. Blanco (Sansi)
30:56
4t M. Benhmarka (BiB)
30:57
5è K. Merroune (ISS l'Hospitalet)
31:03
6è À. Mullera (Lloret la Selva)
31:19
7è J. Comas (FC Barcelona)
31:29
8è J. Ríos (CA Manresa)
31:38
9è N. Cáceres (FC Barcelona)
31:48
10è A. Garcia (FC Barcelona)
31:53
Per clubs
1r FC Barcelona
39
2n CA Manresa
80
3r CA Montornès
81
4t ISS l'Hospitalet
82
Sèniors femenines (6.850 m)
1a R. Morató (València TiM)
22:49
2a G. Barrachina (València TiM)
22:52
3a J. Pla (FC Barcelona)
23:03
4a J. Martín (FC Barcelona)
23:25
5a L. Rodríguez (ISS l'Hospitalet)
23:36
6a E. Arias (València TiM)
23:57
7a M. Ortíz (ISS l'Hospitalet)
24:27
8a N. Puig (FC Barcelona)
24:58
9a T. Pulido (Canal Isabel II)
25:14
10a B. Ramon (AA Catalunya)
25:17
Per clubs
1r FC Barcelona
26
2n ISS l'Hospitalet
47
3r Medilast Sport Lleida
110


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.