RUTA

Kipkoech Cheruiyot, l'aposta guanyadora de la mitja marató de Granollers

El maratonià kenyà engrandeix el palmarès de la mitja vallesana

Test positiu per a l'africà, que a l'abril aspirarà a un cinquè triomf a Boston

La prova exhibeix el seu bon estat de salut, al llindar del 25è aniversari

Robert K. Cheruiyot
GUANYADOR
«Era la meva primera cursa de l'any i tampoc em preocupava excessivament la marca»
«A l'abril intentaré aconseguir la cinquena victòria en la marató de Boston»
Chema Martínez
TERCER CLASSIFICAT
«Els ànims dels populars a partir del quilòmetre 10 m'han ajudat moltíssim»
Azucena Díaz
TERCERA CLASSIFICADA
«Estic preparant el debut en la marató»

A les portes del 25è aniversari, la mitja marató de Granollers continua engrossint el seu palmarès amb primeríssimes figures mundials. Si en les edicions anteriors van triomfar atletes del nivell de Haile Gebrselassie, Samuel Wanjiru, Stefano Baldini i Marta Domínguez, ahir va ser el torn de Robert Kipkoech Cheruiyot, que podrà afegir la victòria en la mitja catalana als seus quatre èxits en les maratons de Boston i al triomf a Chicago. Va fer la sensació que l'estrella kenyana no va haver de forçar la màquina més del compte per creuar en primer lloc a la meta de la capital vallesana. Un parell de canvis de ritme superats els 5 primers quilòmetres van ser suficients per convertir la prova en un frec a frec amb el seu compatriota Erik Kibet. A partir d'aquí, els dos fondistes kenyans van marxar plegats fins que en el tram final Kipkoech Cheruiyot va esprintar i es va desempallegar sense excessives dificultats del seu company de viatge. El vencedor té previst competir en la mitja marató de Lisboa i posteriorment continuar engrandint la seva llegenda en la marató de Boston, on el 19 d'abril aspirarà a una cinquena corona.

Al darrere dels dos atletes africans va arribar el madrileny Chema Martínez, que va acreditar un gran registre (1h03:13) tenint en compte les circumstàncies. I és que els últims dies el vuitè classificat en el mundial de Berlín ha passat més hores a l'hospital que a les pistes d'entrenament. Dimecres va ser pare per tercera vegada i lògicament el tercer lloc d'ahir va tenir dedicatòria. «Es diu Daniela. La Paula i el Nicolás són els més grans. A veure si algun d'ells es dedica a l'atletisme!», va comentar el corredor madrileny, que té previst fer algunes estades a Barcelona per anar inspeccionant el recorregut de la marató de l'europeu. «Segur que serà una prova molt tàctica», va etzibar. Els marroquins Mohamed Behmbarka, amb marca personal, i Driss Lakhouaja i el kenyà Alex Kirui van precedir el català Nacho Cáceres (FC Barcelona), un altre dels aspirants a competir en la marató del campionat continental. «No havia corregut mai a Granollers i en la segona part del circuit he clavat una mica, però estic content amb la marca», va dir el blaugrana, que està preparant la marató de Rotterdam, però preferiria estalviar-se-la si no apareixen més aspirants per a l'europeu.

Victòria de Chepkirui.

En la prova femenina el triomf va ser per a la també kenyana Joyce Chepkirui, de només 19 anys. La vencedora es va desfer de la seva companya Monica Jepkoech abans del desè quilòmetre. La madrilenya Azucena Díaz, resident a Catalunya i que s'entrena a les ordres del maresmenc José Ríos, va completar el podi després d'un estira-i-arronsa amb Jepkoech. A punt de complir els 25 anys la mitja marató de Granollers, la referència a Catalunya, gaudeix d'un esplèndid estat de salut i ahir la participació es va elevar fins a la xifra rècord de 6.300 corredors.

CLASSIFICACIONS

Categoria masculina
1r R.K. Cheruiyot (Kenya)
1h02:02
2n E. Kibet (Kenya)
1h02:03
3r J.M. Martínez (Nike)
1h03:13
4t M. Benhmbarka (BiB)
1h03:32
5è D. Lakhouaja (AAC)
1h05:33
6è A. Kirui (Kenya)
1h06:01
7è N. Cáceres (FC Barcelona)
1h06:57
8è J.C. Villa (Independent)
1h08:39
9è A. Caballero (Califonnia S.)
1h10:08
10è C. Casero (V02)
1h10:22
Categoria femenina
1a J. Chepkirui (Kenya)
1h12:58
2a M. Jepkoech (Kenya)
1h13:09
3a A. Díaz (Alcobendas)
1h13:13
4a H. Rush-Maig (GBR)
1h14:05
5a E. Montero (Montseny)
1h25:51


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.