CAMPIONAT ESTATAL DE CROS

Territori de Morató

La bagenca manté el domini amb el cinquè títol estatal de cros, el quart consecutiu

En homes, Ayad Lamdasem és subcampió, rere Bezabeh

L'actual hegemonia de Rosa Morató en el campionat estatal de cros va ampliar-se amb el seu quart títol consecutiu, i el cinquè del seu palmarès, segellat ahir a la Corunya. L'atleta de Navarcles va completar la cursa femenina, de 8 km, a quatre segons de la marroquina Kanbouchia Soud, la primera en creuar l'arribada (28:25). La seva actuació, juntament amb la Gemma Barrachina (3a), Jacqueline Martín (5a) i Judit Pla (7a), va permetre a l'equip català revalidar el tradicional domini en la classificació femenina per comunitats. En homes, Alemayehu Bezabeh també va repetir el triomf del 2009 amb molta claredat. De fet, va superar en 50 segons l'atleta d'origen marroquí resident a Lleida Ayad Lamdassem, que va aconseguir el subcampionat. Per la seva part, Carles Castillejo es va haver de conformar amb la cinquena plaça.

Duel català pel trofeu femení.

Morató i Barrachina van mantenir una intensa lluita en un circuit exigent, situat a l'entorn de la torre d'Hèrcules. Un duel que es va resoldre per només un segon a favor de la pentacampiona en l'esprint. «Ha jugat al meu favor que era més ràpida al final i que ho sabia», va assenyalar Morató, que s'ha situat a tres títols dels vuit que acredita la també catalana Carme Valero, la més llorejada en l'historial de l'estatal de cros.

Bezabeh, a pler.

La cursa masculina, d'una distància de 12 km, va ser gairebé un monòleg de Bezabeh (36:26). L'etíop nacionalitzat espanyol des de fa dos anys va marcar un ritme inabastable per al grup perseguidor, format per Lamdassem, Alberto García, Alberto Lozano, Carles Castillejo i Javier Guerra, destinats a jugar-se el subcampionat. Castillejo va despenjar-se quan Alberto García va decidir canviar el ritme. Per contra, Lamdassem va respondre amb una altra accelerada que el va conduir al segon lloc. Rere seu, García va completar el podi. Castillejo va entrar entre els 10 primers, mentre que Reyes Estévez va ser 14è. La retirada de José Ríos, Àngel Mullera i Khalid Merroune va influir en la classificació masculina per comunitats, en la qual Catalunya va ocupar la segona plaça. L'equip de Castella-la Manxa, amb Bezabeh al capdavant, va ser el campió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.