Genovés acull la primera partida del trofeu Universitat de València

El dia 26 de març comença la Vª edició del Trofeu Universitat de València, un dels tornejos més rellevants en l'àmbit professional de la modalitat d'escala i corda. En la competició, hi participen les figures d'aquest esport: Álvaro, Genovés II, Soro III, Núnez, Grau, Dani etc., junt amb els joves valors.

En aquest exercici, el trofeu ha guanyat en espectacularitat, ja que ha augmentat el nombre de partides que es disputaran, un total de set, enfront de les tres de l'edició anterior.

Aquest augment comportarà que s'incorporen, noves seus al torneig, cas dels trinquets del Genovés, Massamagrell i Guadassuar. En les edicions anteriors, el Trofeu Universitat de València es va jugar íntegrament a Pelayo, recinte que enguany acollirà tres jornades distintes.

Però l'aposta de la Universitat per la pilota valenciana no es materialitza només en aquest trofeu; hi ha també un un altre semblant durant la Setmana de Benvinguda i la Universitat de València, a través del Servei d'Educació Física i Esports, celebra aquests dies la Setmana de la Pilota, unes conferències i tallers sobre l'esport autòcton, i a banda de tot això, al llarg de tot el curs té en marxa una Escola de Pilota per introduir els universitaris en aquest esport i una competició interna.

La Universitat de València dóna suport a la pilota valenciana des de fa anys, però la relació estreta que ara viu amb l'esport nacional, es va intensificar fa tres anys, moment des que la Universitat patrocina la lliga professional de pilota valenciana.

Una altra de les variacions, afecta la configuració dels equips, que aquesta vegada els compondran exclusivament parelles. En aquest sentit, s'ha de destacar la participació de diversos joves valors que a poc a poc s'estan confirmant entre l'elit de la pilota valenciana, com ara Javi, Nacho i Santi.

La major part dels 16 jugadors que integren el cartell del V Trofeu Universitat de València de pilota estudien en diferents universitats valencianes. Per posar només alguns exemples, Álvaro, Genovés II i León estudien a la Universitat de València; Soro III, a la Politècnica de València i Colau i Javi, a la Universitat Catòlica.

Perquè les partides guanyen en vistositat, es disputaran amb les galeries prohibides, al més pur estil del Circuit Bancaixa. L'entrada és gratuïta per a la comunitat universitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.