El ciclista persistent

Rodríguez s'emmiralla en el Barça i no posa límits a la seva ambició

Joaquim Rodríguez (31 anys) no enveja els futbolistes del Barça, que treuen un rendiment econòmic molt més alt del seu esforç. El ciclista, com tants altres, va quedar extasiat per les sis copes del Barça el 2009 i, sobretot, dels mètodes de l'entrenador Josep Guardiola. Amb l'entrenador del Barça, el vallesà comparteix algunes característiques bàsiques per arribar a ser alguna cosa en el món de l'esport: «Sacrifici, constància, talent, atreviment, ambició i ètica.» És amb aquesta petita base que Rodríguez s'està fent un nom en la història d'un dels esports més soferts de l'actualitat. Fins fa poc era considerat un dels nois simpàtics del pilot, per allò del sobrenom Purito i perquè en el Caisse d'Epargne tampoc feia pessigolles a Alejandro Valverde.

Les coses ara estan canviant. Rodríguez continua sent el noi simpàtic amic de tothom malgrat que ara, a la carretera, comença a fer-se respectar gràcies a la confiança que li dóna sentir-se el líder d'un equip tan poderós com el Katiuixa, en el qual ja ha posat tothom a les seves ordres.

En l'últim mundial, on va ser tercer, ja va haver de salvar ell tot sol els mobles d'un equip espanyol en el qual havien fracassat Samuel Sánchez i Alejandro Valverde, un dels seus grans amics del pilot.

Després de guanyar la Volta a Catalunya, Rodríguez té al davant uns mesos apassionants. Lluitarà per la seva clàssica preferida,la Lieja-Bastogne-Lieja –l'any passat va ser segon–, i al mes de juliol anirà al Tour amb una sensació especial: hi farà el seu debut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.