CICLISME

Rodríguez, segon del rànquing mundial

El triomf en la Volta a Catalunya li ha permès fer un salt de 21 llocs en la classificació

La flamant victòria de Joaquim Rodríguez (Katiuixa) en la Volta a Catalunya ha permès al ciclista de Parets pujar a la segona plaça del rànquing mundial de la Unió Ciclista Internacional (UCI). Amb 142 punts, només el supera Luis León Sánchez, que encapçala la llista amb 222. Rodríguez, que la setmana passada ocupava el lloc 23, té just al darrere l'alemany Andre Greipel, tercer amb 119 punts. La brillant actuació del català també ha permès al Katiuixa situar-se tercer en la classificació per equips, que lidera el Caisse d'Epargne.

Durant les properes setmanes, Rodríguez té un intens calendari de competició per defensar la seva nova posició. La setmana vinent afronta la volta al País Basc i tot seguit la clàssica Lieja-Bastogne-Lieja.

Tondo també puja.

El segon lloc en la general de la Volta de Xavier Tondo (Cervelo) també s'ha reflectit en el rànquing mundial, ja que el vallenc ocupa ara l'onzè lloc (92 punts).

CLASSIFICACIÓ UCI

1r L. Sánchez (C. d'Epargne)
222 p.
2n J. Rodríguez (Katiuixa)
142
3r. A. Greipel (Columbia)
119
4t C. Evans (BMC Racing)
116
5è S. Garzelli (Aqua&Sapone)
109
6è A. Contador (Astana)
107
11è X. Tondo (Cervelo)
92
81è J.A. Flecha (Sky)
1


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.