CICLISME

TOUR DE FRANÇA

Via lliure al debut de Joaquim Rodríguez en el Tour

El Tour fa oficial la invitació al Katuixa, l'equip del flamant vencedor de la Volta a Catalunya

L'organització del Tour de França va fer oficial la llista de 22 equips que prendran la sortida el pròxim 3 de juliol a Rotterdam. No hi faltarà el Katuixa de Joaquim Rodríguez, que ha rebut una de les sis invitacions. D'aquesta manera, i sempre que les lesions el respectin, el corredor de Parets té el camí obert per fer el seu debut en la millor cursa ciclista del món, una de les motivacions que el va fer fitxar pel conjunt rus l'estiu passat. El seu flamant triomf en la Volta a Catalunya el consoliden com un dels seus líders.

Més previsible era la inclusió entre els equips convidats del Radio Shack del set vegades campió de la prova, Lance Armstrong; el Cervélo de Carlos Sastre, vencedor el 2008; i el BMC del campió del món en carretera, Cadel Evans. Completen les invitacions l'Sky del britànic Bradley Wiggins, la revelació del Tour passat –quart– i el Garmin, de David Millar. Per contra, n'han quedat exclosos el Vacansoleil, el Skil-Shimano i el Saur-Sojasun.

Ja figuraven com a fixos setze equips del Pro-Tour, entre els quals hi ha l'Astana del vigent campió de la cursa, Alberto Contador. Aquest 2010 el Tour de França parlarà més anglès que mai amb la presència de quatre equips nord-americans i un de britànic, que superen els quatre representants del país amfitrió.

ELS 22 EQUIPS

Equips Pro Tour
Caisse d'Epargne
(Espanya)
Euskaltel
(Espanya)
Servetto
(Espanya)
Ag2r
(França)
Bouygues
(França)
Cofidis
(França)
Française de Jeux
(França)
Milram
(Alemanya)
Quick Step
(Bèlgica)
Omega Pharma-Lotto
(Bèlgica)
Saxo Bank
(Dinamarca)
Columbia
(Estats Units)
Lampre
(Itàlia)
Liquigas
(Itàlia)
Astana
(Kazakhstan)
Rabobank
(Holanda)
Convidats
Garmin
(Estats Units)
Radio Shack
(Estats Units)
BMC
(Estats Units)
Sky
(Gran Bretanya)
Katuixa
(Rússia)
Cervélo
(Suïssa)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.