CICLISME

VOLTA AL PAÍS BASC

Una 50a edició oberta i amb figures

Valverde i Samuel Sánchez són els favorits, sense oblidar Joaquim Rodríguez

Joaquim Rodríguez serà a la línia de sortida de la volta al País Basc que comença avui a Zierbena i de la qual aquest any es disputa la 50a edició. El líder del Katiuixa intentarà aprofitar el seu bon moment de forma que l'ha portat a guanyar recentment la Volta a Catalunya i dissabte el Gran Premi Indurain. El de Parets del Vallès lluitarà contra Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) i Samuel Sánchez, que són els dos grans favorits en absència d'Alberto Contador (Astana), que va ser el guanyador de les dues últimes edicions. En la volta al País Basc hi haurà novament un bon grapat figures, entre les quals destaquen els germans Schleck, Andy i Fränk (Saxo Bank) Damiano Cunego (Lampre), Bradley Wiggins (Sky) i Andreas Kloden (Radioshack).

La prova tindrà sis etapes amb un total de 908 quilòmetres. Hi haurà 28 ports puntuables, tres dels quals són de primera categoria. El dia clau per decidir el triomf final, però, s'espera que sigui la contra rellotge de l'últim dia, dissabte, de 22 quilòmetres amb sortida i arribada a Orio. Tot i que no té ports puntuables, hi haurà un parell de pujades fortes. La quarta etapa amb arribada a la pujada d'Arrate tindrà set ports puntuables i dos de primera categoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.