CICLISME

VOLTA AL PAÍS BASC

El ciclista alegal

Alejandro Valverde, tot i l'oposició de la UCI, continua guanyant curses

Joaquim Rodríguez cedeix un segon i avança fins al vuitè lloc de la general

Ara mateix una meitat del planeta ciclista internacional intenta esborrar Alejandro Valverde del mapa i l'altra, simplement, ja no podria viure sense ell. El murcià és un ciclista que amb el temps ja no accepta els grisos. O s'exhibeix sense pietat com si fos el nou Eddy Merckx o fracassa en el moment més inesperat amb errors infantils o descuits imperdonables.

El ciclista del Caisse d'Epargne sembla que amb 29 anys finalment comença a controlar els seus impulsos més suïcides, tot i que això no li resta competitivitat en cap cursa. A la carretera tampoc sembla preocupar-se pel setge al qual el sotmeten des de fa anys la Unió Ciclista Internacional (UCI), el Comitè Olímpic Italià (CONI) i el mateix Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per la seva presumpta implicació en aquella ja llunyana Operació Puerto. Tot plegat sembla que encara li doni més ales, sigui quin sigui el terreny.

Ahir, en la segona etapa de la volta al País Basc (Zieberna-Viana, 217 km), Valverde va fer passar per la pedra Óscar Freire (Rabobank) en una arribada a l'esprint. Dilluns Freire havia estat més ràpid abans de ser desqualificat pels jutges en una decisió que va donar la victòria a Valverde, qua ja suma dues victòries en dues etapes, a banda de ser el líder. El Caisse d'Epargne va controlar l'etapa en cada moment, tot i l'ambició mostrada per alguns corredors en el tram final, com ara Bradley Wiggins (Sky). Joaquim Rodríguez, molt ben protegit pels seus companys (Katiuixa), va mantenir-se sempre a prop de Valverde, i només va cedir un segon respecte al líder i passa del 15è al 8è lloc de la general.

CLASSIFICACIONS

2a etapa
1r Alejandro Valverde (CdE)
5h53:40
2n Óscar Freire (Rabobank)
m.t.
3r Francesco Gavazzi (Lampre)
a 0:01
4t Michael Albasini (Columbia)
m.t.
5è Samuel Sánchez (Euskaltel)
m.t.
6è Ryder Hesjedal (Garmin)
m.t.
7è Kristijan Koren (Liquigas)
m.t.
8è Alexandr Kolobnev
m.t.
9è Damiano Cunego (Lampre)
m.t.
11è Joaquim Rodríguez (Katiuixa)
m.t.
General
1r Alejandro Valverde (CdE)
9h51:38
2n Óscar Freire (Rabobank)
m.t.
3r Ryder Hesjedal (Garmin)
a 0:01
4t Alexandr Kolobnev (CdE)
m.t.
5è Rigoberto Urán (CdE)
m.t.
6è Daniel Martin (Garmin))
m.t.
7è Haimar Zubeldia (RadioShack)
m.t.
8è Joaquim Rodríguez (Katiuixa)
m.t.
9è Damiano Cunego (Lampre)
m.t.
10è Jurgen van der Broeck (Lotto)
m.t.

Florencio, vuitè en l'inici del circuit de la Sarthe

Xavier Florencio (Cervélo) va ser un dels destacats en la primera etapa del circuit de la Sarthe (Sablé sur Sarthe-Varades, 184,6 km), que va començar ahir a França. El ciclista de Mont-roig va ser el vuitè en l'esprint final. Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne) va exhibir un cop més el seu magnífic moment de forma i va escapar-se en els instants finals sumant una altra victòria que el situa com a primer líder de la volta. D'altra banda, el ciclista de Terrassa Òscar Pujol (Cervélo) va ser el vencedor el diumenge de la classificació de la muntanya de la volta a Colònia, una clàssica que es va decidir a l'esprint a favor de l'argentí Juan José Haedo (Saxo Bank.)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.