CICLISME

VOLTA AL PAÍS BASC

Una etapa, dues exhibicions

Samuel Sánchez s'imposa a Arrate davant de Valverde, que es converteix en nou líder

Freire, com s'esperava, perd el lideratge i Joaquim Rodríguez continua entre els primers

Era l'etapa reina de la 50a volta al País Basc, amb set dificultats de muntanya, l'última a 2,2 km de la meta. Molta càrrega per desgastar-se en les primeres rampes, que és el que va fer Andy Schleck, un dels favorits. Intentant descartar rivals, va pagar l'esforç que Samuel Sánchez es va reservar fins on va poder. Corrent de manera intel·ligent, l'asturià es va recuperar del defalliment que havia tingut en la primera etapa, i va donar el primer triomf al seu equip, l'Euskaltel-Euskadi. El seu company Intxausti, de fet, va ser un gran suport per superar les exigències d'una etapa en què Alejandro Valverde va demostrar la seva fortalesa, sobretot després de cedir terreny en l'última ascensió. Els 15 segons de desavantatge amb el grup capdavanter els va diluir en la baixada fins a la línia d'arribada. Ell i Robert Gesink, un altre que va pagar els esforços prematurs. En aquests dos quilòmetres van agafar Sánchez i Horner, disparats a lluitar per la victòria. Al final, amb tots quatre disposats a lluitar en l'esprint, el de l'Euskaltel va saltar sense deixar-los temps per reaccionar.

Una victòria soferta, merescuda i pensada. «He guanyat al millor escenari possible, on sempre han guanyat els campions», va dir el vencedor, satisfet del seu rendiment. «És un orgull guanyar aquí, llàstima del mal dia que vaig tenir el primer dia», es va lamentar. Una davallada que el privarà de lluitar per la victòria en la general.

Rodríguez ho intenta.

El de Parets del Vallès també tenia moltes esperances dipositades en aquest dia clau. Però després de rodar bé, entre els millors, va flaquejar. Amb ell, l'italià Cunego, que també es va quedar sense possibilitats per al triomf final. «Els he vist flaquejar i quan he vist que Horner els avantatjava de 10 o 15 segons he anat per ell», va relatar Samu Sánchez. Una decisió encertada. I és que en pujada, normalment no hi ha marge d'error. L'asturià va encertar l'aposta. Per a Joaquim Rodríguez no hi va haver forces per prendre la decisió d'atacar. Tot i així va arribar desè, a menys d'un minut del vencedor. En la general, els 48 segons respecte de Valverde s'intueixen un marge insalvable. No tant pel que queda, que és un terreny propici, sinó per l'estat de forma que va mostrar el murcià, que pispa el lideratge a Óscar Freire, que ja sabia que l'havia de disfrutar perquè amb l'exigència de la muntanya sabia que el perdria. Les rampes d'avui d'Aia (alguna amb un 22% de desnivell) i la contrarellotge individual de dissabte decidiran el campió.

CLASSIFCACIONS

2a etapa
1r Samuel Sánchez (Euskaltel)
4h05:16
2n Alejandro Valverde (CdE)
a 0:02
3r Robert Gesink (Rabobank)
m.t.
4t Cristopher Horner (Radio Shack)
m.t.
5è Beñat Intxausti (Euskaltel)
a 0:33
6è J-C. Peraud (Lotto)
m.t.
7è Damiano Cunego (Lampre)
a 0:40
8è Andy Schleck (Saxo Bank)
m.t.
9è Sandy Casar (F.des Jeaux)
a 0:49
10è Joaquim Rodríguez (Katuixa)
m.t.
General
1r Alejandro Valverde (CdE)
18h46:50
2n Cristopher Horner (R. Shack)
a 0:01
3r Robert Gesink (Rabobank)
m.t.
4t J-C. Peraud (Lotto)
a 0:32
5è Beñat Intxausti (Euskaltel)
m.t.
6è Damiano Cunego (Lampre)
a 0:39
7è Andy Schleck (Saxo Bank)
m.t.
8è Marco Pinotti (Columbia)
a 0:48
9è Joaquim Rodríguez (Katuixa)
m.t.
18è Samuel Sánchez (Euskaltel)
a 1:36

Luis León Sánchez es manté líder en la Sarthe

El ciclista francès Samuel Dumoulin (Cofidis) es va imposar en la tercera etapa del circuit de la Sarthe després de ser el més ràpid d'un grup d'una escapada instigada pels francesos Voeckler i Gautier (tots dos del Bouygues), i que van ser atrapats a quatre quilòmetres de l'arribada. Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne) va mantenir el mallot de líder a falta l'etapa d'avui, l'última.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.