ATLETISME

MARXA ATLÈTICA

Beatriz Pascual, a punt per a Chihuahua

Va reaparèixer a Rio Maior després d'una operació i ja es prepara per a la copa del món de Mèxic

La marxadora de Viladecans Beatriz Pascual va reaparèixer en competició el cap de setmana passat en el GP de Rio Maior (Portugal) després d'un llarg procés de recuperació d'una operació al genoll esquerre que s'havia allargat molt més del que esperava. «Estic contenta d'haver tornat a competir i tinc moltes ganes de preparar els pròxims campionats», deia Pascual després d'haver acabat sisena amb un registre d'1h31:41 en els 20 quilòmetres de la prova. La pròxima gran cita serà la copa del món de Chihuahua (Mèxic), que es disputarà el 15 i el 16 de maig. Una competició que es preveu decisiva per confeccionar la selecció estatal per a l'europeu de Barcelona. Amb tot, la catalana confia que la seva condició de finalista en els dos últims grans campionats –sisena en els Jocs de Pequín i en el mundial de Berlín– tingui un pes important a l'hora de la tria. De fet, ara per ara sembla que hi ha quatre marxadores per a tres places: la també catalana Maria Vasco, l'aragonesa Maria José Poves i la jove promesa Julia Takacs (1h30:20 a Rio Maior).

Tots els especialistes estatals faran concentracions en alçada per preparar la cita mexicana. Takacs s'entrenarà a Navacerrada, Vasco i Poves, a les ordres de Fali Sánchez a Sierra Nevada, i Pascual, dirigida pel seleccionador Josep Marín a Font-Romeu.

Bragado i Collados.

A Chihuahua també hi competirà l'incombustible Jesús Ángel Garcia Bragado, que aquesta setmana es traslladarà a la població nord-americana de Flagstaff a l'estat d'Arizona, famosa per tractar-se de la porta sud d'entrada al Gran Canó del Colorado, situat a més de 2.000 metres d'altitud. Si per a Bragado Chihuahua suposarà la novena participació en una copa del món, per a Ferran Collados (FC Barcelona), setze anys més jove i vigent campió estatal de 50 km, serà el debut internacional. El blaugrana es traslladarà a Font-Romeu, amb el grup de Marín. Completa la representació catalana la júnior del Barça Paula Martínez (10 km).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.