CICLISME

LIEJA-BASTOGNE-LIEJA

Rodríguez aspira a continuar primer

La Lieja-Bastogne-Lieja tanca avui la temporada de clàssiques d'un dia, amb un Joaquim Rodríguez (Katiuixa) enfilat al capdamunt del rànquing de l'UCI. El ciclista de Parets del Vallès va aconseguir aquest lloc d'honor després de ser segon en la Fletxa Valona, un resultat que no fa més que confirmar un inici de temporada excel·lent. El seu objectiu serà conservar-lo després de la prova belga, tot i que la competència serà dura.

D'entrada, l'equip Saxo Bank intentarà repetir l'èxit de l'any passat, en què va controlar la cursa de principi a fi per preparar la victòria d'Andy Schleck. El ciclista de Luxemburg disposarà del suport i la complicitat del seu germà Frank, a més d'altres ciclistes destacats com ara l'alemany Jens Voigt. Qui no podrà disposar del mateix ajut serà el campió del món Cadel Evans (BMC), que aquesta setmana va perdre un dels seus gregaris de luxe, Karsten Kroon, a causa d'una caiguda. També caldrà parar atenció al belga Philippe Gilbert (Omega), que ha acabat entre els deu primers en totes les clàssiques d'un dia en les quals ha participat els dos últims anys, i al contingent de corredors espanyols, encapçalats per Alberto Contador (Astana) i Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne). La representació catalana la completen Josep Jufré, de l'Astana, i Xavier Florencio i Xavi Tondo, tots dos del Cérvelo.

La prova tindrà un recorregut de 258 quilòmetres i deu ports de muntanya, concentrats majoritàriament als 100 últims quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.