GOLF

Encallat en el «putt»

Jordi Garcia Pinto debuta a Nairobi en el Challenge Tour amb poca brillantor

Acaba el seu primer recorregut amb un més dos i avui haurà d'afinar més per passar el tall

Jordi Garcia Pinto
JUGADOR DE GOLF DEL CHALLENGE TOUR
«No he tingut gens la sensació que fos un debut. Per mi això ja és un torneig més»
« No m'ha anat massa bé però estic content, perquè si estic bé en dos o tres putts milloraré molt»
«Passar el tall? I tant que sí. Sóc molt optimista»

Més tard del que s'havia dissenyat inicialment, però finalment ha arribat el debut. Jordi Garcia Pinto va estrenar-se ahir en el Challenge Tour a Kenya, amb un primer recorregut més esperançador que efectiu i amb un panorama molt optimista al davant. Ahir va tenir sensació d'equilibri en el joc en tot moment, per més que allò que començava bé no hi acabava tant. Diuen que els putt van a dies i ahir no n'era un de gran per al de Canet d'Adri.

El jugador del Club de Golf Girona va embocar el torneig Tusker Kenya Open 2009 amb un joc molt consistent i, de fet, amb quatre forats ja figurava amb dos sota el par del camp. Va ser llavors quan va començar a trobar-se incòmode amb el putt i amb dos bogeys en els forats 5 i 6 va perdre part del que havia guanyat. El birdie del forat 9 li va permetre tancar la primera meitat de recorregut amb un menys 1. En la segona meitat, va tornar a faltar-li la sort en el green. Fins a quatre forats negociats amb bogyes van condemnar-lo a presentar una targeta sobre del par. El birdie del forat disset li va permetre que fos amb un més dos. En la jornada d'avui l'objectiu és acabar dels 60 millors per tal de passar el tall –també passen els que estan empatats al 60è lloc– i poder jugar les dues últimes jornades, una bona oportunitat per anar agafant experiència. El golfista de Canet d'Adri va tancar la seva primera actuació en el Challenge Tour amb una 72a posició, una classificació que no ha de preocupar gens al del Golf Girona, atès que només és a un sol cop de l'últim golfista de la zona de classificació, en aquest cas l'italià Nicola Maestroni (+1). El primer líder del torneig africà és el danès, Soren Juul, que va presentar una targeta de 66 cops, cinc sota el par del camp. Juul és l'actual número 9 del Challenge Tour, posició que va obtenir gràcies a l'onzena posició obtinguda en el torneig d'obertura de Colòmbia.

Garcia Pinto va compartir ahir joc amb el noruec Jan Are Larsen, que ahir va fer el par, i l'alemany Daniel Froreich, que va acabar en el lloc 100, amb dos cops més que el gironí. Avui el tornarà a compartir amb els mateixos companys, tot i que no jugarà tan aviat (van sortir a les 7.10 h), sinó que ho farà cap a les 12 del migdia.

OBERT DE KENYA

NOM 1 2 3 4 TOTAL 1. S. Juul 66 - - - -5 2. M. Rominger 67 - - - -4 -. A. Marshall 67 - - - -4 -. G. Boyd 67 - - - -4 -. A. Butterfield 67 - - - -4 6.J. Sköld 68 - - - -3 -. P. Gustafsson 68 - - - -3 72è. J. Garcia P. 73 - - - +2

De l'anècdota a la referència

Joan Puntí

El 22 de juny del 2008 Jordi Garcia Pinto debutava a Bilbao en el que seria el seu primer torneig com a professional. Ho feia amb 18 anys i amb molta il·lusió. Com a amateur la seva progressió estava frenada i per això va optar per intentar guanyar-se la vida en la competició. Superada la selectivitat, es va abocar de ple al golf. El primer pas ferm va ser el truc a la porta del circuit europeu. No li van obrir la grossa, però si la petita, i es va guanyar la targeta per disputar la majoria de tornejos del Challenge Tour, un circuit que desitja que li sigui l'antesala d'afers majors. En aquests deu mesos ja ha acumulat algun disgust i també els primers desequilibris esportius. Ara figura en el número 1.383 del món. Una anècdota ara mateix, que serà la referència per avaluar el seu progrés més endavant. Primer objectiu: passar el tall avui. Demà serà un altre dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.