Més esport

Més de 28.000 espectadors veuen la golejada de Catalunya a Hondures

La selecció catalana guanya 4-0 amb gols de Coro, Sergio Garcia i dos de Bojan

Artur Mas assisteix al partit en el primer acte oficial com a president de la Generalitat

28.150 espectadors han pujat fins a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per presenciar el tradicional partit nadalenc de la selecció catalana de futbol, que avui ha enfrontat Catalunya amb Hondures, i que ha acabat amb una victòria catalana per un contundent 4 a 0. Els gols els han marcat Coro (26'), Sergio Garcia (49') i dos, Bojan (60', 71')

El públic s'ha pres el partit com una gran festa per reivindicar que la selecció catalana pugui disputar competicions oficials. Amb moltes senyeres, càntics i l'onada, els aficionats han animat al llarg de tot el partit el seu equip amb crits de “Catalunya, Catalunya!”. En algunes fases del partit, s'han sentit lemes a favor de la independència. El públic també s'ha enrecordat del Tribunal Suprem i s'han vist les pancartes que ha repartit Òmnium Cultural per defensar el model d'immersió lingüístic català.

El partit ha estat presenciat per Artur Mas en el primer acte oficial com a president de la Generalitat. Mas s'ha assegut al costat del president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals. Des d'allà ha seguit amb atenció l'himne d'Hondures i després ha entonat i cantat Els Segadors. A la llotja també hi havia l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall; el cap de llista per CiU a Barcelona, Xavier Trias; els exsecretaris generals de l'Esport Josep Lluís Vilaseca i Josep Maldonado, entre d'altres personalitats.

A la llotja, també hi havia l'esposa d'Artur Mas, Helena Rakosnik, que s'ha assegut una filera per sota el seu marit amb un dels fills de la parella. També hi havia el portaveu de CiU al Senat, Jordi Vilajoana; el diputat de CiU al Parlament Antoni Fernàndez Teixidor; la presidenta d'Omnium Cultural, Muriel Casals; el regidor del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Francesc Narváez o el president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC, David Moner, entre d'altres personalitats.

Catalunya ha fet un gran partit, controlant i fent circular la pilota amb molta rapidesa. De fet, el domini català ha estat tan gran que la possessió de la pilota a la primera part ha estat del 70%. Tot i això, només començar el partit Hondures ha disposat de la primera gran ocasió de gol. Rojas s'ha quedat sol davant Valdés i el porter català li ha tret la pilota sense gaires problemes.

Després de diverses oportunitats de gol de Bojan i Sergio Garcia, ha arribat el primer gol, que l'ha marcat Coro, després d'una gran jugada de Bojan. El de Linyola ha arribat fins a la línia de fons i s'ha tret una centrada mil·limètrica al cap de l'espanyolista, que ha rematat a plaer.

La segona part del partit ha començat amb un golàs de Sergio Garcia (49'). Bojan ha tornat a fer un gran canvi de joc des de la frontal de l'àrea cap el jugador espanyolista, que amb un gran control de pilota al primer toc i amb un segon li ha fet una vaselina que ha superat el porter d'Hondures.

El tercer gol ha arribat onze minuts més tard i l'ha marcat el millor jugador del partit, Bojan (60'). Verdú ha fet una passada a l'interior de l'àrea que el de Linyola ha rebut sol davant del porter i que després de superar-lo, ha marcat.

El quart i últim gol del partit l'ha tornat a marcar el blaugrana Bojan (71'). Sergio Garcia ha enviat la pilota a l'espai i el de Linyola, que ha trencat el fora de joc arrencant des del propi terreny de joc, ha superat el porter i ha enviat la pilota dins la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.