Més esport

Oliveras, 44è en el seu debut en l'elit

Triatló. El garrotxí va disputar a Quarteira (Portugal) la seva primera prova de l'ITU en categoria absoluta

Nan Oliveras (CN Olot) va fer un altre pas endavant en la seva prometedora trajectòria com a triatleta internacional, i aquest cap de setmana va fer un altre pas endavant amb el seu debut en categoria elit d'una prova de l'ITU (Unió Internacional de Triatló), a Quarteira (Portugal). I és que l'olotí, que encara està en el seu últim any de categoria júnior i que és un dels ferms candidats a l'europeu júnior que es farà d'aquí a quinze dies a Israel, ja va ser campió de Catalunya de triatló en categoria absoluta el mes de setembre de l'any passat i quart en el mundial júnior de duatló un mes després, a Gijón.

Oliveras es va mostrar satisfet pel seu debut, que va completar en 1h57'04” –la distància era l'olímpica, amb 1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de bicicleta i 10 de cursa a peu–. En el primer segment no va poder completar un bon tram en la natació (va fer els 1.500 metres en 20:16) i en el de bicicleta va quedar tallat del pilot i va acabar-lo per sobre de l'hora (24 segons). A més, en la transició cap a la cursa a peu va tenir rampes però va ser capaç de superar-les, i en els últims 10 quilòmetres encara va poder remuntar posicions i completar-lo amb una mitjana inferior als 3 minuts i mig per quilòmetre (34'30). Nan Oliveras, que fa dos mesos va deixar la residència Blume per poder entrenar a prop de casa i preparar millor l'europeu júnior, va ser el desè triatleta estatal, per darrere de Mario Mola; una altra de les figures del triatló europeu. I en la general va quedar a només 8 segons de Joao Silva, que és el vigent campió d'Europa Sub-23.

A Quarteira, un altre dels triatletes de la demarcació amb un futur més prometedor, Genís Grau, va ser dotzè en la prova júnior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La revolta femenina a les terres de Ponent és un fet

LLEIDA
 

El Barça decideix si fa oferta a Ricky o el deixa lliure

BADALONA
 
 

Un deure, un drama i massa alarmes

 
Oriol Alsina
exentrenador i director esportiu del Llagostera que va pujar a segona A el curs 2013/14

“Va ser una història única”

girona
 

Final de temporada negre per als equips catalans

barcelona
 
Ivan Sanz
ENTRENADOR DEL PALAU QUE ES RETIRA DESPRÉS DE 26 ANYS A LES BANQUETES

“Marxo agraït i em sento afortunat, he tingut sort”

palau-solità i plegamans
 
La millor temporada de la història del Girona
Paulo Gazzaniga (13)

L’únic indiscutible

Girona