JOCS DEL MEDITERRANI

Títol i rècord per a Aschwin

Va guanyar els 50 m esquena amb 24.73, nou rècord d'Espanya i quarta marca mundial

Belmonte va ser subcampiona en 200 m estils i Villaécija tercera en els 400 m lliures

Aschwin Wildeboer no hauria pogut començar més bé els Jocs del Mediterrani, ja que va guanyar la medalla d'or en els 50 m esquena amb una marca de 24.73, que és un nou rècord d'Espanya, un nou rècord del campionat i el quart millor registre mundial de l'any. Wildeboer (CN Sabadell) va superar clarament els seus rivals, ja que el segon classificat, el francès Camile Lacourt, va arribar 3 dècimes més tard, amb una marca de 25.03. L'anterior rècord d'Espanya de 50 m esquena el tenia el mateix Aschwin Wildeboer amb 24.84 des de l'abril d'aquest any.

En la primera jornada de natació hi va haver dues medalles més per als nedadors catalans. Mireia Belmonte (CN Sabadell) va pujar a la segona posició del podi en els 200 m estils amb una marca de 2:13.07, en ser superada per la francesa Camile Muffat (2.10.36). En els 400 m lliures Erika Villaécija (Sant Andreu) va guanyar la medalla de bronze en ser tercera en una prova en què la campiona, l'italiana Federica Pellegrini, va superar el rècord mundial amb una marca de 4:00.41. L'anterior plusmarca la tenia la britànica Joanne Jackson amb 4:00.66. Villaécija va ocupar ser tercera amb 4:08.85, a 41 centèsimes del seu rècord estatal.

Brenton Cabello (Sant Andreu) només va poder ocupar la sisena posició en els 200 m estils amb un registre de 2:05.18. Cabello havia nedat més bé en les sèries del matí (2:04.96). Javier Nuñez (Sant Andreu) va ser eliminat en les sèries dels 400 m lliures amb 4:02.34.

La selecció espanyola de natació va guanyar un altre títol en els Jocs del Mediterrani en els 100 m braça amb Melquiades Álvarez, que es va imposar amb un temps d'1:00.45. La valenciana Mercedes Pires va ser plata en els 50 m esquena i el relleu de 4x100 m lliures femení, sense catalanes, va ocupar la tercera posició amb 3:43.48, un nou rècord d'Espanya.

Sara Ramírez s'imposa en el seu grup

En la competició de tennis de taula Sara Ramírez (Vic) va ser la primera del seu grup en la modalitat individual després de vèncer contra les seves dues rivals, la francesa Carole Grundisch (4-1) i la libanesa Tuin Moumjoghlian (4-0). Gàlia Dvorak (Mataró) només va ser segona després de guanyar a l'albanesa Elona Mustafai (4-0) i perdre contra la turca Sirin He (0-4). En aquesta jornada també va començar la competició per equips i Espanya va derrotar Grècia per 3-0. Dvorak va guanyar el seu individual per 3-1 contra Ekaterina Ntoulaki, Zhu Fang també ho va fer, i en el partit de dobles Ramírez i Fang es van imposar i van assegurar la victòria. En la competició de rem la banyolina Teresa Mas de Xaxars va obtenir el quart millor temps en la semifinal de l'esquif lleuger femení i es va classificar per disputar la final A. No hi havia gaire pressió en les competidores, tenint en compte que totes accedien a la final A i, per tant, només s'hi jugaven el carrer de sortida.