ATLETISME

UNIVERSÍADA

Bárcena puja al podi i torna a amenaçar el rècord

La vallesana queda tercera en heptatló, amb 5.828 punts

La blaugrana va quedar prop de la mínima mundialista (5.900)

La sabadellenca Cristina Bárcena (FC Barcelona), de 26 anys, va assolir ahir el millor èxit de la seva carrera esportiva amb la tercera plaça en l'heptatló de la Universíada de Belgrad, però segur que la seva felicitat no va ser completa. L'atleta blaugrana, segona en la primera jornada després del seu millor parcial de sempre (3.559), no va poder mantenir l'exigent nivell en el segon dia de competició i va acabar la combinada amb 5.828 punts, amb què es va tornar a quedar a les portes del rècord estatal de l'andalusa María Peinado (5.860) i de la mínima B per al mundial de Berlín (5.900).

En tot cas, la vallesana va ratificar un altre cop el salt de qualitat que ha fet aquest curs i va tornar a completar un heptatló de manera molt consistent. De fet, Bárcena va fer marca personal en tres proves –100 m tanques amb 13.68, 200 m amb 24.43 i va tancar en 800 m amb 2:17.54– i el va igualar en una altra –altura amb 1,73 m–. Però tot plegat no va ser suficient per aconseguir els seus propòsits. En pes (12,64 per 12,77) i javelina (39,88 per 40,20) va acreditar marques molt semblants als seus millors registres i va ser, segurament, el concurs de llargada (5,66 per 5,91) el que va condemnar les seves esperances d'una nova plusmarca. Així, el seu rècord personal i català continuarà sent els 5.852 aconseguits el 31 de maig a Alhama, a Múrcia, en motiu del campionat estatal de federacions. La deixeble de Josep Maria Padullés encara tindrà una altra oportunitat d'assaltar aquests registres en el campionat estatal, que es disputarà el primer cap de setmana d'agost a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

A Belgrad, l'actuació de l'atleta vallesana només es va veure superada per la sueca Jessica Samuelsson (6.004) i la txeca Jana Koresova (5.956). En la prova final, els 800 m, Bárcena va haver de controlar que Ellen Sprunger no la desbanqués del podi. La va mantenir a ratlla i la suïssa es va haver de conformar amb el quart lloc, amb 5.767 punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.