Més esport

Neu pols, pells encolades

Esquí de muntanya. La copa del món arrenca avui amb Kilian Jornet com a màxim favorit a repetir títol. Marc Pinsach, aspirant a ser top 10

El calendari internacional d'esquí de muntanya s'obre avui amb la primera de les cinc proves de la copa del món, que es disputa a la vall tirolesa d'Aurina. Kilian Jornet tornarà a ser el gran favorit al títol, si bé la cursa vertical d'avui, amb 640 metres de desnivell, serà el primer test de la temporada en què els millors esquiadors del moment podran comparar el seu estat de forma amb el dels seus rivals.

De moment, de referències, n'hi ha ben poques. Jornet va guanyar la cronoescalada del campionat d'Espanya, seguit de Marc Pinsach, i va acabar segon en la cursa individual del campionat de França, en la qual només el va superar William Bon Mardion. Matheo Jacquemoud, amb el mateix temps que el cerdà en aquesta prova, és ja una alternativa real a tenir en compte, tot i que encara competeix com a sub-23. Tampoc no s'han d'oblidar els italians Lorenzo Holzknecht i Manfred Reichigger. Aquest últim competirà com a local, i el fet de conèixer el terreny millor que ningú el situa com a favorit del cap de setmana.

L'alta competitivitat de la categoria masculina –el suís Martin Anthamatten i els italians Pietro Lanfranchi i Robert Antonioli també estaran al davant– farà que un lloc entre els deu primers sigui molt car. Aquest serà l'objectiu de Marc Pinsach en la seva primera temporada només com a sènior. No es pot descartar que el cassanenc, novè del món el 2011, pugui lluitar per algun podi. Especialment en la cursa vertical, disciplina en la qual és l'actual campió mundial sub-23. Marc Solà completa el trio gironí sènior. Els germans banyolins Nil i Oriol Cardona, per la seva banda, tindran l'objectiu de situar-se entre els primers de la categoria promesa.

Miró prioritza el mundial

El canvi de format de la copa del món ha fet que Mireia Miró renunciï a competir-la sencera. A la barcelonina no li ha agradat que es prioritzin les proves esprint –n'hi haurà tres– en detriment de les curses verticals. Per aquest motiu, el seu principal objectiu de la temporada serà el campionat del món de Pelvoux, que tindrà lloc entre els dies 9 i 15 de febrer. Aquest cap de setmana, però, serà a la vall d'Aurina amb l'objectiu de continuar la seva preparació. Miró farà només la cursa individual de diumenge, després de renunciar a disputar la Mountain Attack, una prova que es va fer ahir.

Sense la catalana, que sembla que ja està recuperada dels problemes al seu genoll, caldrà veure si a la francesa Laetitia Roux li surt alguna rival amb cara i ulls. Una de les sorpreses podria ser la seva compatriota Axelle Mollaret, que ha deixat enrere l'etapa com a júnior.

A més de la copa del món i el mundial, les tres proves del circuit de clàssiques Grande Course seran les altres grans cites de la temporada: la Pierra Menta (21-24 de març), l'Adamello (7 d'abril) i la Mezzalama (27 i 28 d'abril).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.