Més esport

Vallter 2000 tindrà un final d'etapa de la Volta

Ciclisme. L'etapa del dia 20 de març acabarà a l'estació del Ripollès, l'endemà del final a Banyoles, i obrirà el tram de muntanya de la Volta Catalunya

Una setmana després que l'organització de la 93a edició de la Volta a Catalunya, que es farà del 18 al 24 de març, fes públic el seu segon final d'etapa –el 19 de març a Banyoles, amb arribada prevista a l'esprint–, l'organització de la prova ciclista per etapes més antiga de l'Estat va anunciar ahir que la tercera etapa acabarà a l'estació d'esquí de Vallter 2000 el dia 20 i a Port Ainé el 21. Ja se sabia que la primera etapa tornarà a tenir la sortida i l'arribada a la localitat maresmenca de Calella –igual que fa un any–, i es confirma també que Llanars serà la sortida de l'etapa del dijous.

La Volta torna d'aquesta manera a l'estació d'esquí més oriental del Pirineu i la cota més alta de Catalunya després de l'acord entre els ajuntaments, consells comarcals, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la direcció de la cursa, que volen dinamitzar econòmicament la comarca del Pallars Sobirà i la Vall de Camprodon. El 1992 va ser la darrera ocasió en què la cursa va arribar al port més difícil de la demarcació, amb sortida des de Platja d'Aro i victòria d'etapa per a Tony Rominger. La Volta la va guanyar Miguel Indurain. Pel que fa Port Ainé, l'any passat el recorregut ja tenia previst arribar-hi, però el mal temps va obligar l'organització a modificar l'etapa per la nevada que es va produir.

L'edició d'aquest any ja tenia confirmada l'assistència dels dos millors ciclistes del rànquing UCI World Tour del 2012, Joaquim Rodríguez i Bradley Wiggins. Els problemes de Katuixa amb la seva llicència, però, deixen en suspens la presència de Purito com a mínim amb la formació russa amb seu a Itàlia. El perfil del port s'escau a les característiques del vallesà, perquè presenta un tram molt dur en els últims 4 quilòmetres; en el segon tram de paelles i després d'un petit descans que hi ha en el vuitè dels 12 quilòmetres des de Setcases.

L'ascensió, senyalitzada des de l'estiu

b.s.

Vallter 2000 és el sostre asfaltat de Catalunya (2.144 metres) i un dels seus santuaris cicloturístics, amb 22 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu acumulat des de Camprodon. A part de la collada de Collfred (des de Joanetes), aquesta ascensió és considerada la més difícil de la demarcació i des de l'estiu està senyalitzada en cadascun dels seus 12 últims quilòmetres en distància, altitud i pendent de les rampes, com els grans ports alpins. Banyoles i Vallter eren dos dels punts de la ruta que seguia el malaurat Xavi Tondo, la marxa en homenatge del qual acaba a Vallter, amb sortida a Sant Joan les Fonts i pas per Banyoles per agafar la carretera de Mieres i Santa Pau, i ja se n'han fet dues edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.