Més esport

El trinquet Pelayo acull la primera partida de la final de la lliga

El Circuit Bancaixa arriba al seu punt culminant i enfronta Soro III i Jesús contra Puchol II, Tato i Herrera

La XXII Lliga Professional d'escala i corda – Circuit Bancaixa 2012-2013 arriba al seu punt culminant a partir d'este cap de setmana. El trinquet Pelayo acull hui diumenge a les 11.30 hores, la primera partida de la final, que enfrontarà els equips d'Alcàsser (Soro III i Jesús) i Vinalesa (Puchol II, Tato i Herrera). La final viatjarà el dia 17 a la Ciutat de la Pilota, on se celebrarà la segona partida. El recinte de la Generalitat acolliria també la tercera el dia 24 en cas de ser necessària.

La sèrie final enfronta les forces de les dues millors formacions d'una competició que està en marxa des del passat mes de novembre, i en la que han pres part huit equips amb els millors professionals de l'escala i corda.

En el cartell destaca, per sobre de tots, la presència del vigent campió individual, Soro III, que té el difícil repte de plantar-li cara en parella contra un trio que ha mostrat infinitat de recursos al llarg de la competició.

Soro III disputa, a més, la seua segona final del Circuit Bancaixa, l'única gran competició que falta en el seu palmarès. Jesús, el seu company en l'equip d'Alcàsser, aspira a alçar el seu segon títol després del que va assolir una dècada arrere, en aquella ocasió, amb només 20 anys i jugant en el lloc de punter.

Soro III i Jesús formen una parella que basa les seues opcions principalment en la potència, encara que no estan exempts de tècnica, classe i experiència en finals.

A l'altre costat de la corda es presenta un trio el principal avantatge del qual pot ser la superioritat numèrica. En el rest apareix un debutant, Puchol II, que als 21 anys s'ha convertit en l'escaleter més jove a arribar a una final del Circuit Bancaixa, a més, en l'any del seu debut. Puchol II arriba a aquesta final després d'haver alçat la Copa Diputació de València el passat mes de juliol, també en l'any de la seua estrena com titular.

L'experiència en el trio de Vinalesa la posa Tato, un experimentat mitger d'Altea que als 39 anys aspira a sumar el seu quart títol, el que l'igualaria amb tres mites de l'escala i corda, els que més entorxats tenen, Álvaro, Sarasol II i Tino. I en la punta compareix Herrera, vigent campió del Circuit Bancaixa, que en la passada campanya va jugar i va guanyar també la Copa Diputació amb el propi Puchol II.

Entrades esgotades

M.B.

El trinquet Pelayo estarà obert el diumenge des de primera hora del matí. La taquilla s'obrirà a les 10 hores, mentre que a les 10.30 hores es podrà accedir a la pista.

Les entrades posades a la venda de forma anticipada s'han esgotat, cosa que no succeïa des de feia anys, el que indica l'enorme expectació creada per a la cita.

Encara així, com marca la llei, s'ha reservat un xicotet percentatge per a posar-les a la venda el diumenge. L'expectació és màxima en aquesta ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.