Més esport

No tothom esprinta pel triomf

Daniel Martin L'irlandès del Garmin va ampliar la diferència amb Purito, que ara és a 14 segons, amb els temps que va obtenir a l'arribada i en un esprint bonificat. Parisien va ser el més ràpid en l'arribada massiva a Lleida

En el moment que es va confirmar que els dos afortunats que van consolidar l'escapada de la jornada –Olivier Kaisen (Lotto) i Tristan Valentin (Cofidis)– no es disputarien el triomf final a Lleida, els nervis van aparèixer en el pilot. Els equips no han desplaçat esprintadors de pes a la Volta i, sense un candidat clar, les apostes quedaven ben obertes. I per tant, més d'un conjunt podia intentar col·locar el seu corredor més ràpid per emportar-se un triomf parcial a Catalunya i, de retruc, esgarrapar uns punts que sempre són benvinguts de cara a la classificació del World Tour o satisfer els patrocinadors amb uns instants de quota de pantalla. Ahir, l'escollit va ser François Parisien (Argos), que va batre un dels ràpids de la cursa, Samuel Dumoulin (Ag2r), i va celebrar el triomf més important de la seva vida professional.

Però no tots els corredors que intentaven col·locar-se amb el grup capdavanter pensaven en la victòria. Els ciclistes que treballen per a la general eren conscients que si quedaven tallats amb el grup del guanyador podien perdre uns segons importants tenint en compte la poca diferència entre ells. Això fa que corredors com ara el català Joaquim Rodríguez (Katuixa), el colombià Nairo Quintana (Movistar) i el líder de la general, Daniel Martin (Garmin), que habitualment no intentarien col·locar-se en les primeres posicions d'un esprint massiu, ahir s'haguessin de barrejar amb les bales del pilot. Tot per no cedir terreny ara que la ronda catalana ha deixat enrere l'Alt Pirineu i mira cap al sud enfilant el tram final.

Encara que normalment els favorits aconsegueixen entrar plegats i no es produeixen diferències, ahir no va ser així. Martin, en estat de gràcia, va poder avançar els rivals i va obtenir 3 segons de diferència respecte del Purito, 7 de Scarponi i 9 respecte de Quintana i Wiggins. Aquest no va ser l'únic botí que es va emportar l'irlandès del Garmin en l'etapa que va unir Rialp amb Lleida. Martin també va esgarrapar un segon en un dels esprints bonificats de la jornada en el qual va sorprendre l'Sky, que havia tensat el ritme per acostar Wiggins a la tercera posició de la general.

D'aquesta manera, el ciclista establert a Girona va poder augmentar la seva diferència al capdavant de la general. I afronta les dues últimes etapes amb 14 segons respecte de Purito, 42 de Quintana i 46 i 47 respecte de Wiggins i Scarponi. L'etapa d'avui transcorre entre Almacelles i Valls (178 km), i encara que només s'han de superar l'alt de Prades, de primera categoria, i el de Lilla, de segona, qualsevol imprevist pot dinamitar un pilot nerviós. Joaquim Rodríguez pot posar a prova el líder perquè ara mateix la bonificació que pugui obtenir en un hipotètic triomf a Montjuïc li podria ser insuficient per imposar-se en la general.

Jo confiava molt en les meves possibilitats, i l'equip també
François Parisien
corredor de l'argos
L'etapa de demà [per avui] és difícil, ens tocarà controlar les escapades
Daniel Martin
corredor del garmin
Purito és molt explosiu, però jo també. Serà complicat, però espero defensar-me
Argos es va posar en contacte amb mi a través del Facebook perquè no tenien el meu mòbil i volien fitxar-me


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.