CICLISME / VOLTA A BURGOS

L'etapa reina decidirà

Danielson s'imposa en la contrarellotge i és el nou líder

Joaquim Rodríguez s'enfonsa, i Xavier Tondo puja al quart lloc

L'etapa reina de la volta a Burgos que es disputarà avui decidirà el guanyador de la prova. Els ciclistes hauran d'afrontar cinc ports de muntanya i l'arribada també serà després d'una costa, ja que hauran de pujar el port de categoria especial de las Lagunas de Neira. La contrarellotge individual que es va disputar ahir no va ser definitiva de cara a la general, tot i que va deixar sense possibilitats Joaquim Rodríguez (Caisse d'Epargne). El ciclista de Parets, que va guanyar la segona etapa i va ser líder un dia, va perdre gairebé dos minuts en la contrarellotge i en la general està a més d'un minut i mig del primer classificat.

La victòria en la contrarellotge va ser per al nord-americà Tom Danielson (Garmin), que va fer un temps de 17:09 en els 15 quilòmetres per la localitat de Roa, i es va situar en la primera posició de la general. La segona posició en l'etapa i en la general va ser per al seu compatriota i company d'equip Danny Pate, que va arribar a 10 segons i és a 4 en la general. Un dels grans favorits en aquesta etapa i en la victòria final, el murcià Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), es va haver de conformar amb ser el quart en aquesta quarta etapa, i ara ocupa la tercera posició de la general a només 5 segons.

Si Joaquim Rodríguez va perdre possibilitats d'un bon lloc final en aquesta etapa, la contrarellotge va servir perquè un altre català, Xavier Tondo (Andalucia) aconseguís una bona posició de cara a l'etapa reina. Tondo va fer una bona contrarellotge, va aconseguir la setena posició i afrontarà els cinc ports de la darrera etapa a només 18 segons del líder. Alejandro Valverde i el vallenc Xavier Tondo, tot un especialista en la muntanya, semblen destinats a lluitar pel triomf en la darrera etapa i en la general, tal com van fer fa uns mesos en la volta a Catalunya. En aquella ocasió Valverde va aconseguir la victòria final.

CLASSIFICACIONS

Quarta etapa (15 km)
1r T. Danielson (Garmin)
17:09
2n D. Pate (Garmin)
a 0:10
3r A. Markov (Katusha)
a 0:16
4t A. Valverde (C. d'Epargne)
a 0:18
5è L. Westra (Vacansoleil)
a 0:22
6è L. Pasamontes (C. d'Epargne)
a 0:23
7è X. Tondo (Andalucia)
a 0:24
8è S. Gerrans (Cervélo)
a 0:29
9è G. Veloso (Xacobeo)
a 0:32
86è J. Rodríguez (C. d'Epargne)
a 1:51
General
1r T. Danielson (Garmin)
11h48:27
2n D. Pate (Garmin)
a 0:04
3r A. Valverde (C. d'Epargne)
a 0:05
4t X. Tondo (Andalucia)
a 0:18
5è S. Garzelli (Acqua Sapone)
a 0:26
6è M. Vázquez (Contentpolis)
a 0:36
7è L. Pasamontes (C. d'Epargne)
a 0:37
8è A. Fernández (Fuji)
a 0:38
9è B. Intxausti (Fuji)
a 0:39
38è J. Rodríguez (C. d'Epargne)
a 1:37


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.