CICLISME

64a VUELTA A ESPANYA

Confluència d'interessos

A Tarragona li ha sortit molt bé de preu l'inici de la 5a etapa

Unipublic necessitava una porta nord després d'arrencar a Holanda

Xavier Florencio
CICLISTA DEL CERVELO
«Intentaré està fort en les primeres etapes per arribar ben situat a Tarragona. Em fa molta il·lusió passar pel meu poble. No vindrà el nostre cap de files, Carlos Sastre, i intentaré estar al davant per obtenir algun triomf d'etapa. Arribo amb les mateixa motivació que si hagués corregut el Tour. Durant el maig i el juny vaig preparar la volta francesa, però després el meu equip va decidir que no hi corregués. Però això no m'afegeix motivació»
«Xavi Tondo està molt fort. Acaba de quedar en la segona posició en la Vuelta a Burgos i té prou qualitat per estar entre els deu millors de la general»

Unipublic, l'empresa que organitza la Vuelta a Espanya, necessitava una porta d'entrada a l'estat a la zona nord després de les etapes holandeses, alemanyes i belgues i Tarragona va aprofitar l'oportunitat per garantir-se l'inici de la cinquena etapa a un preu força més moderat del que seria habitual. «Això ara no toca», va defugir José Cosano, el regidor d'Esports, en referència al cost que la ciutat ha assumit, però a la vegada va insinuar que els havia sortit barata. Es diu que la tretzena sortida de la Vuelta que es farà a Tarragona en la història pujarà a uns 30.000 euros, tot i que no és una quantitat oficial. El centre logístic estarà situat al Palau de Congressos i la signatura prèvia a l'etapa es farà a la capçalera del circ. La primera etapa de la Vuelta que entrarà a les entranyes de la ciutat, a la Tarragona romana, es disputarà el dia 3 amb arribada a Vinaròs i un recorregut de 174 quilòmetres, en què els ciclistes hauran d'afrontar el Coll de Fatges (quilòmetre 49), de segona categoria. El pilot iniciarà la cursa amb una sortida neutralitzada pel mig de la ciutat. Serà l'única etapa que passa per Catalunya.

La Vuelta començarà al mític circuit d'Assen dissabte vinent amb una contrarellotge de 4,8 quilòmetres i finalitzarà el 20 de setembre, sense tocar ni els Pirineus ni cap muntanya de la costa cantàbrica. Els ciclistes trobaran les principals dificultats orogràfiques a Sierra Nevada. Tot plegat, una Vuelta atípica que tindrà els favorits Alejandro Valverde, Andy Schleck, Samuel Sánchez, Cadel Evans, Ivan Basso o Alexandre Vinokourov. El mont-rogenc Xavier Florencio i el vallenc Xavi Tondo oferiran l'altra dosi tarragonina de la cita. El 2005, en l'etapa Tarragona-Lloret, Florencio va anar escapat 170 quilòmetres i es va quedar amb la mel a la boca.

5A ETAPA

Dijous 3 de setembre.
Tarragona-Vinaròs (174 km). 6,6 km de sortida neutralitzada (13 h): vial William Bryant, passeig d'Espanya, carrer d'Orosi, carrer Apodaca, carrer de la Unió, Rambla Nova, plaça Imperial Tàrraco i avinguda de Roma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.