GOLF

REALE OPEN DE CATALUNYA

Presenten l'Open Catalunya, que es preveu molt disputat i d'un alt nivell de joc

El Golf Girona rep per primer cop aquest torneig a terres gironines

Aplega la millor inscripció de jugadors de les últimes cinc edicions

El gironí Pol Bech defensa el títol i aspira al tercer triomf consecutiu

La 29a edició del Reale Open de Catalunya aplegarà al camp del Golf Girona la millor inscripció dels últims cinc anys i es preveu que sigui molt disputat i d'un alt nivell de joc. Aquests van ser els fets que va destacar el president de la Federació Catalana de Golf (FCG), Albert Duran, en la presentació del torneig. Duran també va valorar que Girona: «Culmina la rotació de l'Open de Catalunya per totes les províncies», i hi arriba per primer cop en la seva història. Després de fer palesa la independència de l'Open, ja que no pertany a cap circuit, va fer una defensa del golf aficionat: «El volem rellançar i hem convidat sis jugadors amateurs», i va fer una valoració dels favorits.

El gironí Pol Bech defensarà el títol i mirarà de ser el primer que el guanya tres cops seguits. També destaca la presència dels campions dels últims anys com Alfredo García Heredia (2005), Santiago Luna (2004) o Gerard Pera (2003), dels millors del circuit català, com Borja Etchart o Xavier Guzman, i de jugadors com Pedro Linhart, Manuel Quiros o Francis Varela, ben situats en l'ordre de mèrit de la federació estatal.

El delegat provincial de la FCG Salvador Martí va destacar que per a Girona és un any excepcional, perquè també es va organitzar l'Open d'Espanya i «ha estat durant l'any en què el golf ha estat declarat olímpic». També va destacar el bon estat en què es troben els 18 forats del recorregut. Pere Ramió, president del Golf Girona va voler donar les gràcies a tots els que han treballat perquè el campionat fos possible a Girona, i va dir: «Esperem que sigui un èxit total.»

Després de dos dies d'entrenaments oficials avui es disputarà el torneig Pro-Am amb equips formats per un professional i tres amateurs, i demà s'iniciarà la competició de tres dies. Els 45 millors –més els empats–, dels dos primers dies disputaran dissabte la tercera jornada definitiva que decidirà el títol de l'Open Catalunya.

OPEN CATALUNYA

Les dates
14 d'octubre
Pro-Am
15, 16 i 17 d'octubre
Reale Open Catalunya
La competició
-
54 forats en tres voltes de 18 forats
-
Després de 36 forats, els dos primers dies, continuaran en el torneig els 45 primers més els empatats
-
96 jugadors en competició
El camp
-
Del Golf Girona
-
18 forats amb un par 72

Activitats paral·leles

També hi haurà un seguit d'activitats paral·leles interessants. Durant els dies de competició l'artista Josep Niebla farà un gran mural de 32 metres quadrats titulat Marenostrum amb els professionals de golf com a protagonistes. També hi haurà xerrades i demostracions relacionades amb la gespa i els camps. En la clausura del torneig la cantant Mònica Green farà un concert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.