ATLETISME

Un llaç rosa gegant serà el símbol de la Cursa de les Dones de Barcelona

La Cursa de les Dones de Barcelona supera totes les expectatives i diumenge, amb 8.500 participants, s'hi dibuixarà el llaç més gran del món

La vida no és de color de rosa, però amb un gran llaç d'aquest color –el més gran que s'hagi format mai amb el propòsit d'ingressar en el llibre Guiness dels rècords– i sota el lema Mai no estaràs sola davant del càncer de mama l'organització de la 5a Cursa de les Dones de Barcelona pretén tornar a recaptar fons i sensibilitzar la societat en la lluita contra aquesta malaltia, que cada any es cobra 5.000 víctimes només a Catalunya. La prova, que es disputa diumenge, ha superat totes les expectatives i ja s'han esgotat les inscripcions previstes de 8.500 participants. En l'arribada a l'esplanada de l'Arc de Triomf hi haurà dibuixat un enorme llaç i les corredores, que aniran cobertes amb un mocador rosa, s'aniran abraçant ordenadament fins a formar aquest símbol gegantí.

Com en les edicions anteriors, la prova començarà a les deu del matí al passeig Lluís Companys i s'acabarà a l'esplanada de l'Arc de Triomf, després d'un recorregut de 5 quilòmetres pel centre de la ciutat, per la ronda de Sant Pere, la plaça Catalunya, la Rambla, el passeig Colom i l'avinguda Marquès de l'Argentera, fins a tornar al punt de sortida. Els organitzadors, les revistes Sport Life i Runner's World, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, van insistir en el caràcter solidari i festiu de la cursa, que es pot cobrir fins i tot caminant. De fet, les participants disposaran de més d'una hora per completar el recorregut. Hi ha una pila d'incentius i un total de 23 categories perquè tothom s'hi senti involucrat. A part de les distincions pròpies de l'edat, també hi haurà classificacions per equips, amb grups tan singulars com de dues o tres germanes, de cunyades, de mare i filla, de tia i neboda, de sogra i nora... Tot plegat, però, amb un gran objectiu, que és aconseguir una més gran sensibilització i recaptar fons en la lluita contra el càncer de mama. Dels 6 euros de la inscripció, 1 anirà destinat a l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). «Aquest projecte ens va caure del cel fa cinc anys i ara ja s'ha convertit en una iniciativa bàsica cada temporada», va recordar Àngela Sánchez, gerent de la junta de Catalunya de l'AECC. En aquest sentit, Sánchez destaca: «Cada cop hi ha més dones i més joves afectades pel càncer, però per contra els índexs de supervivència són cada vegada més alts i el 2015 es podria arribar al 90%.»

La festa de diumenge no s'acabarà amb la cursa, perquè just després continuarà l'activitat amb una gran batucada i un festival amb les últimes tendències del fitness. Durant la matinal també hi haurà la presència de la cantant Marta Sánchez, com a ambaixadora de l'AECC. Pere Alcober, delegat d'Esports de Barcelona, va recordar que la cursa és la primera d'un seguit d'activitats que conformaran la Setmana Esportiva de les Dones. En aquesta línia, Alcober va destacar que en l'última Cursa de la Mercè es va superar per primera vegada el 20% de participació femenina. «Ja s'ha fet un primer pas. Un dels nostres reptes és incrementar la participació de la dona en les curses populars», va subratllar.


L'objectiu és aconseguir una més gran sensibilització en la lluita contra

el càncer de mama

Vasco: «És un plaer representar les dones per una bona causa»

La marxadora internacional Maria Vasco tornarà a ser una de les cares conegudes implicades en aquest projecte. «És un plaer ser aquí en representació de les més de 8.000 dones que diumenge correran a Barcelona per una molt bona causa», va remarcar dimecres en l'acte de presentació. Vasco, en plena pretemporada, va explicar que faria la cursa corrent amb les amigues. «Ara no estic per marxar, em podria lesionar. De fet, no començaré a fer-ho fins la setmana vinent amb l'objectiu de preparar de la millor manera l'europeu de Barcelona 2010.» La marxadora, amb l'ajut d'algun patrocinador, tornarà a competir amb els colors del seu propi club: CA Maria Vasco. L'atleta no tindrà aquesta temporada el suport en els entrenaments del seu marit, el també marxador olímpic José Antonio González Cobacho, que ha deixat la competició, i s'haurà de conformar a coincidir en algunes sessions amb el germà petit d'aquest, Francesc Xavier González, que està preparant els 50 km. Vasco, que al desembre farà 34 anys, no decidirà fins després de l'europeu si allarga la seva carrera fins als Jocs de Londres 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.