JUGANT DE MEMÒRIA

Alguersuari

Aquests dies en els mitjans de comunicació esportius segurament hauran topat amb el nom de Jaume Alguersuari, pilot de la competició anomenada World Series i, en opinió dels experts, futur pilot de F-1. Alguersuari té, per tant, un present esplèndid i un futur força esperançador. El seu nom segur que d'aquí a no gaire apareixerà en els gran titulars de les notícies del món del motor. I quan això passi, potser molts recordaran els seus progenitors, una nissaga, els Alguersuari, marcada per un do i talent excepcional.

Vaig tenir la fortuna de conèixer l'avi Alguersuari, en Paco Alguersuari, un dels reporters gràfics més importants que hi ha hagut en el nostre país. Eren temps en què una fotografia en un diari, o en una revista, complia una missió que avui ha de compartir amb molts altres mitjans audiovisuals. Les fotografies, com les de Paco Alguersuari eren els autèntics testimonis d'unes històries que ens han quedat per sempre.

Paco va ensenyar el seu fill José María, l'oncle d'en Jaume. José Maria Alguersuari, un dels reporters gràfics més premiats i autor de fotografies que han marcat tota una època. Si volen recordar-ne algunes els suggereixo que entrin en la seva web.

I deixo pel final el seu pare, Jaume. Jaume Alguersuari ha tingut sempre una passió, el motor. I l'ha tingut, suposo que des de ben petit. Va arribar a córrer sobre dues rodes però el seu gran triomf en el món del motor va arribar amb Solo Moto, alguna cosa més que una revista. Va ser, en el seu moment, posar de manifest, mitjançant una publicació, la força que hi havia a Catalunya al voltant de l'afició a les motos i, per descomptat, també als cotxes.

Al voltant de Solo Moto, la resposta catalana a l'espanyola Motociclismo, es va generar tot un moviment que va dinamitzar l'afició a l'esport del motor amb esdeveniments, impulsats per mateix Jaume Alguersuari, com els indoor que es van començar a fer a principis dels 80 a l'antic Palau d'Esports de Montjuïc. Segur que els aficionats recordaran encara aquelles al·locucions d'en Jaume, amb el micròfon a la mà, dalt de l'escenari, davant d'una afició entusiasmada mentre sonava la banda sonora de la pel·lícula Carros de foc de Vangelis.

El cas és que Alguersuari és un nom que pesa, tant com llarg i complicat és de pronunciar. Però pesa sobretot pel talent que han posat de manifest els membres d'aquesta nissaga en cadascuna de les feines que han fet amb tota la passió del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.