Editorial

Madrid: una batalla irresponsable

La crispació política que s’ha instal·lat a Madrid amb motiu de la gestió sanitària de la Covid no és fruit d’un conflicte de competències entre el govern espanyol i la comunitat madrilenya, sinó de la guerra oberta pel poder a l’Estat espanyol, en la qual el PP de Pablo Casado no té altre objectiu que recuperar La Moncloa tan aviat com sigui possible. La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, és només un peó sobre el tauler; el seu recurs a l’Audiencia Nacional per entorpir el confinament de Madrid n’és l’últim moviment, i l’anunci que no se sancionarà ningú mentre la mesura no tingui aval judicial és una invitació al campi qui pugui i a la desorientació general. Al PP no li ha importat gens ni mica judicialitzar la política i ara no té escrúpols per posar la salut pública en mans dels jutges, en un exercici d’irresponsabilitat descomunal, que posa en risc milions de ciutadans de Madrid i de tot l’Estat i, de retruc, també aquella economia que tant i tant assegura estar protegint.

En pugna per conquerir el relat guanyador de la pandèmia, als responsables del PP tant els ha fet mentir amb les dades epidemiològiques de Madrid o culpar el govern de Pedro Sánchez de voler enfonsar la capital de l’Estat, com culpar els “comunistes” del govern de la catàstrofe de Txernòbil o els independentistes catalans del que faci falta. Els objectius polítics del PP són legítims, però aquesta deformació constant de la realitat és execrable i és inadmissible. No tot s’hi val. I quan es tracta de controlar una pandèmia que està costant vides (i un dany econòmic molt important) no es tracta d’apel·lar al que puguin dir els jutges, sinó al que prescriuen els epidemiòlegs i els experts en salut pública per prendre la millor decisió possible. I, en el cas de Madrid, les dades no ofereixen dubte i els tècnics han estat molt clars en la necessitat de mesures més rigoroses des de fa setmanes, però els polítics s’han dedicat a perdre el temps en una batalla dialèctica vergonyosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia