El lector escriu

Bombetes i obsolescència programada

Tots comprovem que els electrodomèstics i molts altres productes tenen una durada molt més curta de la que tenien en altres èpoques, tot i que els avenços tècnics haurien de servir per millorar la qualitat i durabilitat d’aquests productes. Ara sabem que la culpa és de la maleïda “obsolescència programada”, que les grans empreses han inventat per augmentar el seu nivell de vendes i que han amagat durant molt de temps.

El senyor Benito Muros i la seva fundació fa temps que denuncien aquesta pràctica obscena que no solament perjudica els consumidors, obligant-los a moltes despeses innecessàries, sinó que provoca un volum de deixalles desmesurat i irracional. En un recent article seu a El Punt Avui (23-6-19) ens explica que amb el seu equip tècnic han fabricat l’única bombeta actual sense obsolescència programada, de molt llarga durada i acreditada per la Unió Europea. Però la seva producció està aturada per la reticència de la banca a concedir-li crèdits i perquè és difícil que les administracions es decideixin a adquirir aquestes bombetes. Les administracions públiques haurien de ser les primeres a donar facilitats a les empreses que contribueixen al bé comú i respecten el medi ambient. I cal també que tots, consumidors, entitats i partits polítics, donem suport a aquestes iniciatives. Per als partits és una bona oportunitat de demostrar que treballen per un país i un món millor. Queda poc temps per evitar la degradació irreversible de l’únic planeta que tenim.

Manresa (Bages)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia