El lector escriu

El centenari del Club Esportiu Anglès

Si tot va tal com hauria d’anar, aquest 2020 el poble d’Anglès tindrà l’honor de celebrar el centenari del seu club de futbol, reconegut en molts indrets del nostre país.

Ha plogut molt des d’aquells inicis, hi ha hagut penes i alegries. En la postguerra, l’Anglès fou el paraigües de les associacions culturals del nostre poble. Sense anar més lluny, el primer aplec de la sardana de l’any 1956 es va fer sota la responsabilitat del club.

Són innombrables les famílies, els jugadors i els col·laboradors que, d’una manera o altra, han arribat a estar involucrats en els diferents projectes d’aquests cent anys.

Des de la postguerra fins ben entrats els anys 90, els pobles veïns i no tan veïns que volien gaudir de bon futbol tenien una cita obligada a Anglès.

Val a dir que Anglès ha estat un bressol de bons jugadors i entrenadors de reconeguda fama nacional; per citar-ne alguns: els germans Ribera, en Lluís Coll, en Pinto, els germans Gasca, en Curta, en Garriga, en Pistola l’ home dels mil gols...

Però, si m’ho permeteu, narraré un gol dels anys seixanta que encara tinc ben present: “Bartomeu Carrillo desplaça la pilota fins a l’extrem Orozco, aquest penja la pilota a l’àrea petita, en Pistola, marcat per dos defenses, fa un salt de dos metres i amb el cap remata a porta i goool!” Malauradament, això ja és història, però va bé tenir-la ben present.

Espero que aquest centenari del nostre club, liderat per Toni Vega Berenguer, tingui el suport necessari i que tot club centenari es mereix.

Anglès (la Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia