El lector escriu

El pantà de Susqueda i els que vivim a sota

Quan dic “els que vivim a sota”, incloc el ventall de pobles –conques que van des del mateix pantà de Susqueda fins a la gola del riu Ter, a l’Estartit. Malauradament, l’efecte Glòria ens ha tocat a una gran majoria de gironins i gironines amb totes les seves conseqüències, en aquest cas, negatives.

Agraeixo i felicito la coordinació que hi ha hagut entre les diferents administracions, sobretot les juntes de seguretat de cada població, que han fet un veritable cos a cos envers l’efecte Glòria i, naturalment, també la companyonia que s’ha fet ben palesa entre els veïns.

El pantà de Susqueda, quant a les pluges torrencials, sempre ha estat un veritable dic de contenció i regulació, i gràcies a ell molts pobles gironins –i la seva capital, en concret– s’han salvat de possibles inundacions. No cal retrocedir als anys quaranta, cinquanta, seixanta, quan estàvem mancats d’ell, quan veien alguna que altra barca passejant per més d’un carrer.

Quan dies passats ens van dir a Anglès que el pantà continuaria deixant anar aigua avall i que algunes poblacions en podien resultar afectades, des de la nostra més humil ignorància ens vam preguntar: “Sabent amb antelació les possibles conseqüències de l’efecte Glòria, per què en els dies anteriors no es deixava anar aigua avall?” Crec molt sincerament que no hauríem hagut de patir tant. Però els savis són els que manen.

Torno a felicitar els col·lectius que han lluitat per fer front al Glòria, i al teixit associatiu, que una vegada més ha tornat a donar mostres que en moments delicats ha sabut estar a l’altura de les circumstàncies.

Anglès (Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia